İsrail, Mescid-i Aksa'ya girişlerde yaş sınırı getirdi

İsrail-Filistin savaşında ikinci cuma gününe gelinirken, İsrail yönetimi, bu hafta da cuma namazını Mescid-i Aksa'da kılmak isteyenlere yaş kısıtlaması getirdi.

İsrail, Mescid-i Aksa'ya girişlerde yaş sınırı getirdi
Yayınlanma:

İsrail güçleri, geçen haftada olduğu gibi bu haftada da Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girmesinde zorluk çıkardı.

Doğu Kudüs'te yaşayan Filistinliler her cuma günü akın ettiği, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya girişlere İsrail güçleri müdahale ediyor. Buna göre, Mescid-i Aksa'ya gelmek isteyen Filistinlilere yaş kısıtlaması getirildi.

Kudüs’teki İslami Vakıflar İdaresinden yapılan açıklamaya göre, İsrail güçlerince, 65 yaş altı erkek ve 50 yaş altı kadınların Harem-i Şerif’e girişine izin verilmiyor.

Mescid-i Aksa'nın da içinde bulunduğu Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesi çevresine ve giriş kapılarına İsrail polislerince barikatlar kuruldu.

Cuma namazı için Mescid-i Aksa'ya girmek isteyen Filistinlilerin bir kısmı kimlik kontrolü yapıldıktan sonra içeri alındı.

"GENÇLERE BURASI KAPALI"

Eski Şehir'de 50 senedir esnaflık yapan Haşim Taha, ”Her zaman aynı ancak bu sefer Filistin halkı için çok fazla problem çıkardılar ve eğer Aksa’ya namaza gitmek isteseniz gençlere burası kapalı. Bu da yeni bir şey değil, her zaman bunu yapıyorlar.” ifadelerini kullandı.

"EVLERİMİZİ, İŞ YERLERİMİZİ, SOKAKLARIMIZI TERK ETMEYECEĞİZ"

Eski Şehir’in sokaklarının boş kaldığını dile getiren Taha, şunları söyledi:

“İş falan kalmadı burada, çünkü savaş var ve hiç bir yerde iş yok. Dükkanlarımızı açmamızın tek sebebi insanlara ve İsrail hükümetine hala bu topraklarda olduğumuzu göstermek. Bu toprakları terk etmeyeceğiz, evlerimizi, iş yerlerimizi, sokaklarımızı terk etmeyeceğiz. Kudüs’ün Eski Şehir sokakları boş, çünkü İsrail hükümeti insanların buraya ya da Aksa’ya gelişine izin vermiyor. İnsanlar Eski Şehir’e giremedikleri için de burası boş. Eğer bir problem olmasaydı binlerce insan Mescid-i Aksa’ya gidiyor olurdu."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.