İsrail ordusu, 'SOS' çağrısı yapan kendi vatandaşlarını öldürdü

İsrail ordusu kendi vatandaşı olan 3 kişiyi yanlışlıkla öldürmüştü. İsrailli rehinelerin yemek artıkları ile 'SOS' yazarak yardım istediği ortaya çıktı.

İsrail ordusu, 'SOS' çağrısı yapan kendi vatandaşlarını öldürdü
Yayınlanma:

İsrail ordusu cuma günü Gazze'nin Şucaiyye Mahallesi'nde kendi vatandaşı olan 28 yaşındaki Yotam Haim, 22 yaşındaki Samer Talalka ve 26 yaşındaki Alon Shamriz'i öldürdü.

İsrail ordusunun yaptığı açıklamaya göre, vurulan İsrailliler, saldırı gerçekleşen binanın yanındaki bir yerde bir süredir konaklamaktaydı.

BBC haberine göre, İsrailli bir askeri yetkili, isminin açıklanmaması kaydıyla yaptığı açıklamada, "Adamlar bir binadan üstsüz çıktılar, içlerinden biri beyaz kumaşlı bir sopa taşıyordu" ifadesini kullandı.

Yetkili, askerlerden birinin, adamların onlarca metre uzakta olmasına rağmen, onları "terörist" olarak algılayarak kendini tehdit altında hissettiğini ve ateş ettiğini belirtti. Üç İsrailliden ikisi o an hayatını kaybederken, biri yaralı bir şekilde binaya girmişti. Askerler, İbranice yapılan yardım çığlığı üzerine ateş etmeyi durdurdu ancak yaralı şahıs yaşamını yitirdi.

Binanın dışında asılı duran beyaz kumaşın üzerine yazılmış "SOS" çağrısına rağmen, İsrail askerleri, kendi vatandaşlarını "terörist" olarak algılayarak öldürdü. Kumaşların diğerinde ise "3 rehineyiz" yazıyordu.

İsrail ordusu, sivilleri öldürmediklerini iddia etse de, beyaz bayrak taşıyan vatandaşlarını öldürmenin "angajman kuralları"nın ihlali olduğunu kabul etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.