İsrail ordusunun Gazze'ye saldırılarında 13 kişi yaşamını yitirdi

İsrail ordusu Gazze'ye yönelik saldırılarını sürdürüyor. İsrail'in Gazze'ye son saldırılarında en az 13 kişi hayatını kaybetti.

İsrail ordusunun Gazze'ye saldırılarında 13 kişi yaşamını yitirdi
Yayınlanma:

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar sonucu 13 Filistinli yaşamını yitirdi. Görgü tanıkları ve sağlık yetkililerinin verdiği bilgilere göre, İsrail güçleri Gazze'nin orta kesimindeki Nusayrat Mülteci Kampı'na insansız hava araçları, savaş uçakları ve topçu birlikleriyle saldırılar gerçekleştirdi. Bu saldırılarda 7 Filistinli hayatını kaybederken, birçok kişi de yaralandı.

Gazze Şeridi Belediyeler Birliği Koordinatörü Husli Muhenna, İsrail ordusunun Gazze'nin güneyinde düzenlediği saldırıda 4 kişinin öldüğünü açıkladı. Sağlık çalışanlarının verdiği bilgilere göre, Refah kentindeki Eş-Şabura Mülteci Kampı'na yapılan saldırıda ise 2 kişi yaşamını yitirdi.

Ayrıca İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'na yönelik saldırıları sürüyor. 7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail saldırılarında, 17 bini çocuk ve 11 bin 378’i kadın olmak üzere toplamda 42 bin 519 Filistinli hayatını kaybetti ve 99 bin 637 kişi yaralandı. Enkaz altında hala binlerce kişinin olduğu belirtilirken, hastane ve eğitim kurumları da saldırıların hedefi haline geldi ve sivil altyapı büyük ölçüde tahrip edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.