İsrail ordusunun önde gelen askerlerinden Eliran Mizrahi kendi silahıyla intihar etti!

Gazze Şeridi'nde insanlık tarihinin en korkunç vahşetlerinden birini gerçekleştiren İsrail ordusunun önemli askerlerinden biri olan Eliran Mizrahi'nin intihar ettiği öğrenildi.

İsrail ordusunun önde gelen askerlerinden Eliran Mizrahi kendi silahıyla intihar etti!
Yayınlanma:

Refah şehrindeki saldırılarda görevlendirilen Mizrahi, 7 Haziran Cuma günü silahıyla intihar etti. Mizrahi’nin, İsrail Savunma Bakanlığı tarafından tedavi altına alınmış olmasına rağmen ağır psikolojik travma yaşadığı bildirildi.

GÖREV VE PSİKOLOJİK SORUNLAR

Walla haber ajansına göre, Mizrahi Gazze'deki saldırı bölgelerinde 78 gün boyunca D9 askeri buldozer operatörü olarak görev yaptı. Mizrahi’nin, insanlık dışı görüntüler ve Filistinli direnişçilerin ani operasyonları nedeniyle ağır psikolojik sorunlar yaşadığı kaydedildi. Mizrahi, Refah'ta görevlendirilmek üzere askerliğe dönüş emri aldıktan sonra intihar etti.

ASKERİ TÖREN VE DEFİN

Walla haber ajansının raporuna göre, Mizrahi intihar ettiği sırada aktif askerlik görevinde olmadığı için hakkında askeri tören düzenlenmeyecek ve askeri mezarlığa defnedilmesine izin verilmeyecek.

İSRAİL SAVUNMA BAKANLIĞI’NIN AÇIKLAMALARI

Nisan 2024'te İsrail Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 7 Ekim'deki Hamas'ın Aksa Tufanı operasyonundan bu yana 7 bin 209 yaralı İsrail askerinin rehabilitasyon servisine kabul edildiği belirtildi. Bu askerlerin yaklaşık yüzde 30'u, yani 2 bin 111 yaralının, psikolojik krizler yaşadığı ifade edildi. Ordu ve güvenlik mensuplarının yüksek strese maruz kalma oranının yüzde 78’lik artışla yüzde 43,5’e yükseldiği kaydedildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.