İsrail saldırıları son bulmuyor!

İsrail Filistin arasında başlayan savaş 13. gününde de devam ediyor. İsrail tarafından abluka altında tutulan Gazze'ye her gün yeni bir saldırı gerçekleşiyor.

İsrail saldırıları son bulmuyor!
Yayınlanma:

İsrail Filistin savaşı 13. gününde Gazze'ye yapılan saldırılarla devam ediyor. Dünya üzerinde savaşın bitmesini isteyen birçok ülke bunun bir insanlık suçu olduğunu dile getiriyor.

BUGÜNE KADAR 3 BİN 785 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Devam eden savaşın 13. gününde İsrail tarafından Gazze'nin Refah kentine saldırı düzenlendi. Kentin ortasından yükselen dumanlar kameralara yansıdı. Bununla birlikte Gazze sınırındaki Sedrot kentine İsrail'in silah ve zırhlı araç gönderimi sürüyor.

İsrail tarafından Gazze'ye yönelik devam eden saldırılarda son 24 saatte 369 Filistinlinin hayatını kaybettiği açıklandı. 7 Ekim günü başlayan savaşta bugüne kadar toplamda 3 bin 785 kişi öldü, 12 bin 493 kişi de yaralandı.

aa-20231019-32458753-32458741-israilfilistin-catismasi-13-gununde-devam-ediyor.jpg

ÇOCUKLARIN AVUÇLARINA İSİMLERİ YAZILIYOR

17 Ekim tarihinde El-Ehli Bapsit hastanesine düzenlenen saldırı sonrasında, Şifa Tıp Kompleksine sığınan birçok yetişkin ve çocuk, İsrail'in düzenlediği saldırılarda vurulmaları durumunda tanınmak adına kendilerince bir çözüm geliştirdi. Vurulma anında çocukların kimliklerinin tespit edilebilmesi için avuçlarına isimleri yazılıyor.

İsrail'in düzenlediği saldırılardan kaçan birçok Filistinli de Eş-Şifa Hastanesine sığındı. Hayata tutunmaya çalışan savaş mağduru Filistinliler, su, yiyecek, içecek ve yatak gibi en temel ihtiyaçlar olmadan yaşamaya çalışıyor.

aa-20231019-32458753-32458739-israilfilistin-catismasi-13-gununde-devam-ediyor.jpg

MÜLTECİ KAMPINDAKİ EVLER HEDEF ALINDI

Gazze İçişleri Bakanlığı, İsrail'in Cibaliya Mülteci Kampı'nda yer alan evlere saldırı düzenlediğini açıkladı. Saldırıda en az 18 Filistinli hayatını kaybetti, çok sayıda kişi de yaralandı.

BATI ŞERİA'DA ÖLEN FİLİSTİNLİLERİN SAYISI 77'YE YÜKSELDİ

İsrail'in Batı Şeria'daki Tulkerim kentinde bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırıda 9 Filistinli yaşamını yitirdi. Filistin Kızılay'ı saldırı ile ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada Batı Şeria'da 7 Ekimden bugüne öldürülen Filistinlilerin sayısının 77'ye yükseldiği bilgisi verildi.

aa-20231019-32458753-32458744-israilfilistin-catismasi-13-gununde-devam-ediyor.jpg

İSRAİL'DEN KARA OPERASYONU MESAJI

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant devam eden savaş ile ilgili Gazze'ye yönelik kara operasyonunun yakın zamanda başlatılacağını açıkladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.