İsrail'de esir aileleri açlık grevine hazırlanıyor

İsrailli esirlerin aileleri, hükümeti harekete geçirmek için açlık grevine başlamayı planlıyor.

İsrail'de esir aileleri açlık grevine hazırlanıyor
Yayınlanma:

İsrail'in Gazze Şeridi'nde devam eden saldırılarına karşı direniş gösteren Filistinli esirlerin aileleri, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun kendileriyle görüşmeyi reddetmesi üzerine açlık grevine başlama kararı aldı.

Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre, Gazze'deki Esirlerin Aileleri Koordinasyon Merkezi Medya Müdürü Ronan Tzur, Netanyahu'nun, Gazze'deki 100 esirin ailelerinin görüşme talebini geri çevirdiğini belirtti.

Tzur, esirlerin ailelerinin, Netanyahu'nun "arasındaki birliği bozmaya çalıştığını" ifade etti ve İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının, esirlerin geri getirilmesine yönelik çabalarla çeliştiğine dikkat çekti.

Aynı zamanda Tzur, esirlerin ailelerinin Netanyahu'yu, esirlerin serbest bırakılması için savaş kabinesiyle toplantı yapması için bu akşama kadar süre tanıyarak süresiz açlık grevine başlayacakları tehdidinde bulunduklarını aktardı.

Dün yapılan bir açıklamada, İsrail ordusunun yanlışlıkla 3 İsrailli esiri öldürdüğü belirtilmişti. Olayın ardından cesetlerin incelenmesi sonucunda ölenlerin Yotam Haim ve Samer Talalka adlı esirler ile ailesinin adının açıklanmasını istemediği bir esire ait olduğu doğrulandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.