İsrail'den dünyaya gövde gösterisi: İsrail askerleri, Lübnan'da BM üssünü bastı

İsrail ordusuna ait tanklar, Lübnan'daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü'ne (UNIFIL) ait bir üsse güç kullanarak girdi.

İsrail'den dünyaya gövde gösterisi: İsrail askerleri, Lübnan'da BM üssünü bastı
Yayınlanma:

UNIFIL'den yapılan açıklamaya göre, sabah saatlerinde Ramyah bölgesindeki BM üssüne iki İsrail tankı zorla girerek, üssün ana kapısını yıktı ve 15 BM askerinin hafif şekilde yaralanmasına yol açtı.

UNIFIL, İsrail ordusuna durumu bildirdikten yaklaşık 45 dakika sonra tankların üs bölgesinden ayrıldığını belirtti. Olayın ardından yapılan açıklamada, sabah saat 06.40 civarında silah seslerinin duyulduğu ve bu esnada çıkan dumandan etkilenen BM personelinin yaralandığı ifade edildi.

UNIFIL, son günlerde İsrail ordusunun BM üslerine yönelik ihlallerinin arttığını belirterek, İsrail'e ve tüm taraflara BM personelinin güvenliğini sağlama yükümlülüğünü hatırlattı. Ayrıca, BM tesislerine izinsiz girilmesinin, uluslararası hukukun ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 1701 sayılı kararının açık bir ihlali olduğu vurgulandı.

UNIFIL açıklamasında, barış güçlerine yönelik kasıtlı saldırıların uluslararası insancıl hukuk ve 1701 sayılı kararın ağır bir ihlali olduğunu belirterek, İsrail ordusundan bu ihlaller hakkında bir açıklama talep etti. Ayrıca, UNIFIL'in operasyon bölgesinde serbest hareket etme yetkisine sahip olduğu ve bu hakkın kısıtlanmasının da söz konusu karara aykırı olduğu ifade edildi.

Birleşmiş Milletler yaşanan saldırıya tepki gösteririken şok edici ihlal sebebiyle İsrail'den izahat istendiğini aktardı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.