İsrailli Bakan, Mansur Yavaş'ı neden takibe aldı?

Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımlarıyla tepki çeken İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı sosyal medyada takibe aldı. Bunun üzerine, ABB Başkanı Yavaş hakkındaki haberler dolaşıma sokuldu. Peki, Katz neden Mansur Yavaş'ı takip etti?

İsrailli Bakan, Mansur Yavaş'ı neden takibe aldı?
Yayınlanma:
Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında skandal paylaşım yaparak Türkiye'nin tepkisini çeken İsrailli Bakan Katz'ın yankıları sürüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da dün Katz'a cevap verip, "Paylaşımında beni neden etiketledi anlamış değilim, enterasan." yorumunda bulunmuştu.

İsrailli Bakan'ın skandalları bunlarla sınırlı kalmadı. İki gün önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı takip ettiği tespit edilen Katz'ın belediye başkanları ile yakından ilgilenmesi kafa karıştırdı.

Oda TV'de yer alan bir haberde de Katz'ın X'ten 219 kişiyi takip ettiği ve bu isimler arasında tek Türk'ün Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş olduğuna dikkat çekildi.

Mansur Yavaş'a yakın sosyal medya hesapları ise bu hareketin bilinçli yapılarak bazı medya organlarına servis edildiği belirtildi. Katz'ın bu hareketi nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABB Başkanı Mansur Yavaş'ı hedef alacağı yorumları yapıldı.

KATZ NE DEMİŞTİ?

Katz, 2 Ağustos'ta İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu etiketleyerek bir paylaşım yaptı. Mesajını İbranice, İngilizce ve Türkçe olarak paylaşan Katz, paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'yi bir diktatörlüğe dönüştürdüğünü söyledi. Katz'ın paylaşımı şöyle:

katz.jpg

"Erdoğan tüm özgür dünyanın duruşuna karşı, sadece Hamas'ın katillerine ve tecavüzcülerine verdiği destek uğruna Türkiye'yi bir diktatörlüğe dönüştürüyor. Türkiye'de 57 milyon kullanıcısı olan Instagram'ı engelliyor, İsrailli bir atlet bir Türk atleti yendi diye spor yayınlarını kesiyor, Türkiye'nin askeri ihtilaf içinde olmadığı demokratik bir ülkeyi işgal etmekle tehdit ediyor ve ticari ilişkileri keserek Türk ihracatçılarına yıllık 6 milyar dolar zarar veriyor.

Erdoğan, bilimsel, kültürel, teknolojik ve ekonomik kabiliyetlere sahip bir Türk devletini alıp yok ediyor, ilerici ve müreffeh bir Türkiye inşa eden Atatürk'ün mirasını ortadan kaldırıyor.

Her şeyin güzel olacağı günler için umut edelim."

Katz'ın X hesabındaki takipçi sayısının kısa sürede 217'ye düştüğü ve Mansur Yavaş'ın da takipten çıkarıldığı görülüyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.