İsrailli bakandan Hamas'a tarihi çağrı

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Gazze Şeridi'nde tutulan İsrailli esirlerin geri alınması için Hamas ile anlaşmaya varılması çağrısında bulundu. İ

İsrailli bakandan Hamas'a tarihi çağrı
Yayınlanma:

İsrail ordusunun radyosunda yer alan habere göre Gallant, esir yakınlarıyla bir araya gelerek bu konuyu değerlendirdi.

Gallant, İsrail'in güvenlik sisteminin tüm birimlerinin, İsrailli esirlerin geri getirilmesini ana hedef olarak gördüğünü belirtti ve mevcut fırsattan yararlanmak için gereken her şeyi yapacaklarını ifade etti. Gazze'deki askeri operasyonun, anlaşmaya doğru ilerlemeyi mümkün kılan koşulları yarattığını savundu. İsrail güvenlik güçlerinin çatışmayı durdurma ve gerektiğinde yeniden başlatma konusunda hazır olduğunu vurguladı.

Gallant, anlaşmayı hayata geçirmek için bu askeri baskıdan faydalanmaları gerektiğini ve fırsatı kaçırmamaları gerektiğini vurguladı. İsrailli Bakan, esir takası ve ateşkes için Tel Aviv ile Hamas arasında gelecek günlerde Mısır ve Katar'ın arabuluculuğunda dolaylı müzakerelerin yeniden yapılmasının beklendiğini belirtti.

İsrail İç İstihbarat Teşkilatı Şin-Bet'in (Şabak) Direktörü Ronen Bar liderliğindeki İsrailli müzakere heyeti, esir takası ve Refah Sınır Kapısı'nın idaresi konularında görüşmeler için bugün Mısır'a gitmişti. Hamas ise İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurmak için anlaşmaya varmak için olumlu ve esnek bir tutum sergilediklerini, ancak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun müzakerelerin önündeki engelleri artırdığını belirtmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.