İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu'ndan yeni anayasa açıklaması: Değiştirilmesinin teklifi dahi olanaksızdır

İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu, Anayasa’nın ilk dört maddesine ilişkin yaptığı açıklamanın yanlış anlaşıldığını ve bağlamından koparıldığını belirtti. Kaboğlu, 20 Ekim'de İstanbul Barosu Olağan Genel Kurulu'nun ardından hukukçulara yaptığı değerlendirme sonrası, açıklamalarının çarpıtılarak bir karalama kampanyasına dönüştürüldüğünü ifade etti.

İstanbul Barosu Başkanı İbrahim Kaboğlu'ndan yeni anayasa açıklaması: Değiştirilmesinin teklifi dahi olanaksızdır
Yayınlanma:

Kaboğlu, "İlk üç madde, ülke, toplum ve devlet üçlüsünü kucaklayan kurallar bütününün temelidir. Değiştirilmesi teklif dahi edilemez" diyerek, sözlerinin anayasal ilkelerle çatışma içerisinde olan kişi ve kurumların beyanlarıyla ilişkilendirilmesinin doğru olmadığını vurguladı. Toplumdaki bu konuda var olan hassasiyetin farkında olduğunu belirten Kaboğlu, ömrünü anayasal tahribata karşı mücadeleyle geçirdiğini ve bu konuda bedeller ödediğini de hatırlattı.

Baro başkanlığı görevini devralırken anayasanın en güçlü savunuculuğunu yapmayı sürdüreceğini belirten Kaboğlu, aynı zamanda avukatlık mesleğinin sorunlarına çözüm bulmak ve genç meslektaşların sorunlarını gündemlerinin bir parçası haline getireceklerini ifade etti.

20 Ekim'de Baro Başkanı seçildiği gün yaptğı açıklamada Anaayasanın ilk 4 maddesinin olumlu anlamda değiştirilebileceğini söyleyen Kaboğlu'na üst üste tepkiler gelmişti. Kaboğlu'nu ilk tepkilerden biri de ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan gelmişti. Yavaş, Anayasa Mahkemesi iki defa bu konuda karar verdi ve 4. madde, ilk 3 maddeyi koruduğu için kendisi de değiştirilemez dedi. Size göre olumlu olması durumu değiştirmiyor." ifadelerini kullanarak Kaboğlu'na tepki göstermişti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.