İstanbul ve Tekirdağ'da bebek ölümleriyle ilgili soruşturmayı yürüten savcıya tehdit: 5 kişi tutuklandı

İstanbul, Tekirdağ ve Çorlu ilçesinde, gereksiz yere özel bir hastanenin yoğun bakım ünitesine yatırılan 12 bebeğin ihmal sonucu öldüğü iddialarıyla başlatılan soruşturma kapsamında, bu olayı araştıran Cumhuriyet Savcısı Y.E.'nin tehdit edilmesiyle ilgili önemli gelişmeler yaşandı. Soruşturmayı yürüten savcıyı tehdit eden ve "yenidoğan" çetesi olarak adlandırılan bir grubun üyesi olduğu belirtilen 5 şüpheli tutuklandı.

İstanbul ve Tekirdağ'da bebek ölümleriyle ilgili soruşturmayı yürüten savcıya tehdit: 5 kişi tutuklandı
Yayınlanma:

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, bebek ölümlerine ilişkin soruşturmayı derinleştirirken, soruşturma savcısına yönelik tehditleri ciddiye alarak ayrı bir soruşturma başlattı. Olayla ilgili 11 şüpheli gözaltına alınmış, gözaltı işlemleri tamamlanan 8 şüpheli adliyeye sevk edilmişti.

Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edilen şüphelilerden 5’i, savcılıktaki işlemlerinin ardından nöbetçi sulh ceza hâkimliğine çıkarıldı. Hakimlikte yapılan sorgu sonucunda, savcıyı makamında tehdit ettiği görüntüler ortaya çıkan Mustafa Kemal Z., avukat Aylin A., Bilal Ç., Yavuz Ç. ve Muhammed Emin O. tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer şüpheliler İ.K., T.A. ve avukat M.G. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bu gelişmeler, ihmal iddialarına yönelik devam eden soruşturmanın seyrini etkileyecek önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Soruşturmanın detayları ve gelişmeleri ilerleyen günlerde daha da netleşmesi bekleniyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.