İstanbul'a Rus turistler damga vurdu

İstanbul'a olan yabancı turist akışı, 2024'ün ilk dört ayında oldukça olumlu bir seyir izledi.

İstanbul'a Rus turistler damga vurdu
Yayınlanma:

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerine göre, 2023'ün aynı dönemine kıyasla yüzde 10'luk bir artışla 5 milyon 244 bin 936 turist şehri ziyaret etti. Bu artış, özellikle nisandaki yüksek turist sayısıyla belirginleşti. Nisanda 1 milyon 478 bin 218 yabancı turistin ziyaret ettiği İstanbul, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 15'lik bir artış kaydetti.

Hava yolu, İstanbul'a gelen turistlerin çoğunlukla tercih ettiği ulaşım yöntemi oldu. Nisanda, gelen turistlerin yüzde 72,86'sı İstanbul Havalimanı'nı kullanırken, yüzde 27,06'sı Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nı tercih etti.

Rusya, Almanya ve İran gibi ülkelerden gelen turistler, Nisan ayında en çok ziyaretçi gönderen ülkeler oldu. Ruslar, 167 bin 824 kişiyle ilk sırayı alırken, Almanya ve İran da sırasıyla 109 bin 202 ve 80 bin 193 turistle İstanbul'u ziyaret etti.

İstanbul'u Nisan ayında ziyaret eden turistlerin çeşitliliği dikkat çekiciydi. 199 farklı ülkeden turist gelirken, bazı egzotik ve nadir ülkelerden de ziyaretçiler oldu. Örneğin, Porto Riko, Nauru, Tonga gibi ülkelerden birer kişi, Tuvalu ve Saint Vincent gibi ülkelerden ise ikişer kişi İstanbul'u ziyaret etti.

Son olarak, pandemi döneminde yaşanan düşüşün ardından, Nisan 2020'den bu yana İstanbul'a gelen yabancı turist sayısında belirgin bir artış yaşandığı görülüyor. Bu, İstanbul'un yeniden turistlerin gözdesi olmaya başladığını gösteriyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.