İstanbul'da DEAŞ'ın finans yapılanmasında 3 tutuklama

İstanbul'da DEAŞ terör örgütüne mali destek sağladığı ve örgütün kirli para trafiğini yönettiği iddia edilen döviz şirketleri ve dış ticaret firmaları sahiplerinin de aralarında bulunduğu 11 şüpheliden üçü tutuklandı. Diğer sekiz şüpheli ise adli kontrol hükümleri uyarınca serbest bırakıldı.

İstanbul'da DEAŞ'ın finans yapılanmasında 3 tutuklama
Yayınlanma:

İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürlüğü ve TEM ekipleri, DEAŞ'ın Türkiye'deki mali yapısını sürdüren ve örgütü fonlayan belirli şirketleri yakın takibe almıştı. Yapılan takibin ardından, bazı döviz büroları, dış ticaret firmaları ve uluslararası nakliyat şirketlerinin sahiplerinin de aralarında bulunduğu şüphelileri belirleyen emniyet kuvvetleri, 27 ev ve şirket adreslerine baskın düzenlemişti. Bu operasyon sonucunda 11 şüpheli yakalanmıştı.

Polis, şüphelilerin ifade işlemlerini tamamladıktan sonra yoğun güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk etti. Mahkemeye çıkarılan şahıslardan üçü tutuklanma talebiyle, diğer sekiz şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılma istemiyle mahkemeye sevk edildi. Tutuklanan üç şüphelinin, Suriye uyruklu döviz şirketi sahibi Abdelrahman Al-Ahmad, Hashım Ali Hussein ve Mhammad Al-Ahmad olduğu belirtildi.

Önceki operasyonlarda DEAŞ'ın Türkiye'deki kirli para trafiği deşifre edilmiş, örgüte para akışı sağladıkları belirlenen kişi ve kurumlar ortaya çıkarılmıştı. Bu operasyonlar sırasında yüklü miktarda döviz, altın ve gümüşe el konulurken, 11 şüpheli de yakalanmıştı. Polis, örgütün Türkiye'deki finans ağını deşifre ederek soruşturmayı derinleştirdi ve şirketler aracılığıyla örgüte kayıt dışı para transferi yapıldığını tespit etti.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.