İstanbul'da DHKP/C üyesi terörist eylem hazırlığındayken yakalandı

İstanbul - İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri, terör örgütü DHKP/C'nin faaliyetlerini deşifre etmeye yönelik çalışmalar kapsamında önemli bir operasyon gerçekleştirdi.

İstanbul'da DHKP/C üyesi terörist eylem hazırlığındayken yakalandı
Yayınlanma:

Ekipler, örgüt içinde faaliyet yürüten ve "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan aranan İlyas A'nın Sultanbeyli'deki bir adreste bulunduğunu tespit etti.

OPERASYON VE TUTUKLAMA

Düzenlenen operasyonda, şüpheli İlyas A. yakalanarak gözaltına alındı. Yapılan incelemede, şüphelinin 6 Şubat'ta İstanbul Adliyesi önündeki polis kontrol noktasına yönelik saldırı sonrasında öldürülen terör örgütü üyelerinin intikamını almak amacıyla kamu kurum ve kuruluşları ile emniyet ve güvenlik birimlerine yönelik eylem hazırlığında olduğu ortaya çıktı.

EYLEM HAZIRLIĞINDA YAKALANDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Şüphelinin, saldırı sonrası intikam amaçlı yeni eylem planladığı tespit edilmiştir" denildi. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilen İlyas A., çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, terör örgütlerinin şehirdeki faaliyetlerinin engellenmesi ve vatandaşların güvenliğinin sağlanması için çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceklerini vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.