İstanbul'da önlemlerle dolu 1 Mayıs

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı ve Saraçhane Meydanı ile çevresinde sıkı güvenlik önlemleri alındı.

İstanbul'da önlemlerle dolu 1 Mayıs
Yayınlanma:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından Taksim Meydanı çevresinde özellikle yoğun güvenlik önlemleri uygulandı. Ekipler, Taksim Cumhuriyet Anıtı ve meydana çıkan sokakları demir bariyerlerle kapatarak kontrol noktaları oluşturdu. İstiklal Caddesi'ne açılan tüm caddeler ve sokaklar bariyerlerle kapatıldı ve polis ekipleri bu bölgelerde nöbet tuttu. Ayrıca Taksim'e giden tüm yollar ve kavşaklarda trafik ekipleri hazır bekledi.

Metro istasyonlarındaki güvenlik önlemleri de artırıldı. M2 Yenikapı-Seyrantepe-Hacıosman Metro Hattı'ndaki bazı istasyonlar kapatıldı ve metro seferlerinde değişiklikler yapıldı. Ayrıca Kabataş-Taksim Meydanı ve Tünel Meydan-Karaköy arasındaki füniküler hatlarının seferleri durduruldu. İETT'nin Taksim, Tarlabaşı, Ömer Hayyam ve Tepebaşı otobüs durakları çift taraflı olarak kapatıldı.

Saraçhane'de de benzer önlemler alındı. Saraçhane Meydanı çevresindeki yollar trafiğe kapatıldı ve polis ekipleri üst aramaları yaparak giriş çıkışları kontrol etti. Polis araçları meydanda konuşlandırıldı ve TOMA gibi özel ekipmanlar da bulunduruldu. Ayrıca, Unkapanı istikametine geçişler de kapatıldı.

Beşiktaş'ta da benzer şekilde güvenlik önlemleri alındı. Galata Köprüsü'nün Karaköy çıkışına bariyerler konuldu ve polis ekipleri kontrol noktaları oluşturarak geçişleri denetledi. Dolmabahçe Caddesi ve Taksim'e çıkan güzergahlar da bariyerlerle kapatıldı ve sadece belirli kişilere geçiş izni verildi.

Özetle, İstanbul genelinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla alınan güvenlik önlemleri kapsamında Taksim, Saraçhane ve Beşiktaş gibi önemli noktalarda sıkı denetimler gerçekleştirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.