İstanbul'da şehit olan 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz Sivas'ta son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul'da motosiklet hırsızlığı şüphesiyle gözaltına alınan bir şahsın kaçışı sırasında çıkan arbedede şehit olan 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz, memleketi Sivas'ta düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

İstanbul'da şehit olan 27 yaşındaki polis memuru Şeyda Yılmaz Sivas'ta son yolculuğuna uğurlandı
Yayınlanma:

Türk bayrağına sarılı naaşı, Sivas'taki Ay Yıldız Camisi'ne getirilen Yılmaz için burada hüzün dolu bir tören düzenlendi.

Tören sırasında, şehidin polis memuru eşi Semih Yılmaz, tabuta sarılarak gözyaşları içinde "İzin aldık, Sivas'a gelecektik, vatan sağ olsun. Çok mu istedin Sivas'ı, bugün yola çıkacaktık" diyerek duygu dolu anlar yaşadı. Şehit polis memurunun annesi Nurgül ve babası Mehmet Yağlı da kızlarının tabutuna sarılarak acılarını paylaştılar.

Cenaze törenine, şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, AK Parti Sivas Milletvekili Hakan Aksu, Emniyet Genel Müdürü Mahmut Demirtaş, Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun, meslektaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı. İkindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Şeyda Yılmaz, Yukarı Tekke Polis Şehitliği’nde defnedildi.

Yaklaşık bir yıl önce meslektaşı Semih Yılmaz ile evlenen şehit polis memurunun ölümü, tüm Türkiye’de büyük üzüntü yarattı.

OLAYIN GEÇMİŞİ:

Şehit Yılmaz, Dudullu Polis Merkezi’nde motosiklet hırsızlığı nedeniyle gözaltına alınan ve hakkında 26 ayrı suç kaydı bulunan Yunus Emre G.'nin kaçışı sırasında yaşanan olayda şehit olmuştu. Polis memurları K.H.S. ve Şeyda Yılmaz, şüpheliyi yakalamak için kovalamacaya başlamış ve kısa süre sonra şüpheliyi yakalamışlardı. Ancak çıkan arbedede Yunus Emre G., polis memurunun silahını ele geçirerek etrafa ateş açmış, bu sırada Şeyda Yılmaz şehit olmuş, polis memuru K.H.S. ve şüphelinin annesi P.G. yaralanmıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.