İstanbullular yeni yıla evde girecek

Yapılan anketlere göre İstanbullular yaşanan terör olayları nedeniyle yeni yıla evlerinde girmeyi tercih ediyor

İstanbullular yeni yıla evde girecek
Yayınlanma:
Güncelleme:

Yılbaşında yapılacak sokak kutlamaları yasaklanırken, İstanbullular yeni yıla evlerinde girmeye hazırlanıyor.Türkiye’de insanlar yeni yıla büyük çoğunlukla evde giriş yapmaya hazırlanırken, İstanbul’da sokak kutlamalarının ‘güvenlik’ gerekçesiyle yasaklanması ise tepkilere neden oldu. DW Türkçe’ye konuşan pek çok İstanbullu, son yıllarda yaşanan terör olaylarından sonra yılbaşını evde geçirmeyi tercih ettiklerini, ancak sokak kutlamalarının yasaklanmasını doğru bulmadıklarını belirtiyor. Öte yandan yılbaşı kutlamalarının İslam dini ile bağdaşmadığı gerekçesiyle, yasakları savunanlar da var.

İstanbul Ortaköy'deki eğlence merkezi Reina'da yeni yıla girmeye hazırlanan 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının üzerinden neredeyse bir yıl geçti. Reina katliamının bıraktığı derin izler, 2018 yılına girilecek yılbaşı gecesinde hayata geçirilen güvenlik önlemleri ve yasaklarla kendini hissettiriyor.

Kanlı saldırıyı gerçekleştiren Abdulkadir Masharipov yakalandı. Masharipov'un da aralarında olduğu 51'i tutuklu 57 sanığın yargılanmasına ise aralık ayı içinde başlandı. Ancak 2016 yılının haziran ayında Atatürk Havalimanı’na, yılbaşı gecesi ise Reina’ya gerçekleştirilen terörist saldırılar sonrasında İstanbul, güvenlik anlamında hala normale dönebilmiş değil. Bunun en son göstergesi ise her yıl dünyanın pek çok köşesinden yüzbinlerce turisti ağırlayan kentteki yılbaşı kutlamalarının yasaklanması oldu.

KONSER VE ETKİNLİKLER İPTAL

İstanbul’un en merkezi noktaları olan Beyoğlu, Beşiktaş ve Şişli’de yılbaşı nedeniyle gerçekleştirilmesi planlanan sokak kutlamalarına bu yıl yerel otoriteler tarafından izin verilmedi. Bu nedenle İstanbul’un eğlence merkezi sayılan Taksim Meydanı, İstiklal Caddesi, Nişantaşı, Beşiktaş Meydanı gibi noktalarda belediyeler tarafından organize edilen konser ve kutlama programları iptal edildi. Örneğin yeni yıl kutlamalarını Abdi İpekçi Caddesi ve Sanat Parkı’nda gerçekleştireceğini açıklayan Şişli Belediyesi’nin 3 gün boyunca düzenlemeyi planladığı Jehan Babur, Seksendört ve Zakkum konserleri ve DJ performansları iptal edilen organizasyonlardan yalnızca birkaçı. Konser iptallerini sosyal medya hesabından duyuran sanatçı Jehan Babur, “Arkadaşlar şimdi bize haber geldi. Yarınki konseri son anda iptal ettiler. Daha doğrusu tüm belediye konserlerini. Üzgünüz” mesajını paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.