İtalyanların Mattei Planı: Afrikalı göçmen gerçeğini İlber Ortaylı anlattı!

İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin İstanbul gezisi sırasında eşlik eden tarihçi Prof. İlber Ortaylı, yaptığı açıklamada, Meloni'nin Afrikalı göçmenlerle ilgili önemli bir tez ortaya koyduğunu belirtti.

İtalyanların Mattei Planı: Afrikalı göçmen gerçeğini İlber Ortaylı anlattı!
Yayınlanma:

Başbakan Meloni'nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin içeriği hakkında resmi bir açıklama olmasa da, göç alanında işbirliğinin güçlendirilmesi konusunun ele alındığı kaydedildi.

Prof. Prof. İlber Ortaylı'nın ifadelerine göre, Meloni'nin tezi Afrikalı göçmenlerin İtalya'ya değil, Türkiye'ye yönlendirileceği yönündeydi. Ortaylı, Afrikalı göçmenlerin çeşitli olumsuz alışkanlıklarıyla ilgili açıklamalarda bulunarak, "Çiğ et yiyen, sokaklarda işeyen, çıplak dolaşan Afrikalı bir kesim var, umarım onları göndermezler." şeklinde konuştu.

İtalya ve Türkiye arasındaki görüşmelerde, Libya üzerinden gelen göçmenlerin durdurulması için Türkiye'nin desteğinin talep edildiği belirtildi. İki ülke arasında bu konuda bir anlaşmanın gündemde olduğu ve çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

Başbakan Meloni'nin Türkiye ziyareti, Roma'da düzenlenecek olan "İtalya-Afrika" zirvesine bir hafta kala gerçekleşti. Bu zirvede Afrika ülkelerinden devlet, hükümet liderleri, bakanlar ve uluslararası kuruluş temsilcilerinin bir araya gelmesi bekleniyor. İtalya hükümetinin "Mattei Planı" adını verdiği proje kapsamında, Avrupa ile Afrika arasında bir köprü olmayı amaçlayan işbirliği, kalkınma ve eşit ortaklık modeli üzerine çalışıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.