İYİ Parti'den sert "4. Madde" tepkisi

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Anayasa'nın 4. maddesiyle ilgili yaptığı açıklamalara sert bir tepki gösterdi.

İYİ Parti'den sert "4. Madde" tepkisi
Yayınlanma:

Dervişoğlu, sosyal medya hesabından Yapıcıoğlu'nun Türk milletinin değerlerine yönelik eleştirilerini ve Anayasa'nın ilk dört maddesine yönelik hedef almasını kınadı.

Dervişoğlu'nun açıklamaları şu şekilde:

"Aziz Milletim; Cumhuriyet’le, Türk’le, Türklükle ve Atatürk'le sorunlu terör sevici zihniyet, şimdi de Anayasamızın ilk 4 maddesini hedef aldı. İktidarda kalmak uğruna her türlü tavizi verirseniz olacağı budur. Malazgirt'te adamın elini kaldırırsanız o da gelir Ankara'da parmağını gözünüze sokar işte! Milletimizi ahmaklık ile itham etme konusuna gelince asıl ahmaklık; beni, İYİ Parti'yi ve büyük Türk milletini hesaba katmamaktır."

Dervişoğlu, Anayasa değişikliği çağrılarına ve bu çağrıların arkasındaki amaçlara da eleştirilerde bulundu. Yeni bir anayasa yerine, yeni bir iktidar gerektiğini belirtti ve bu iktidarın parolasının "tek millet değil Türk milleti, tek devlet değil Türk devleti, tek vatan değil Türk vatanı ve tek bayrak değil Türk bayrağı" olacağını vurguladı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.