İyiler kazanacak
Kırşehirliler Vakfı ile Kırşehirli Dernekler Federasyonu, Altınpark'ta bulunan Kırşehirliler Konukevi'nde kahvaltılı istişare toplantısı düzenledi.
GÜLAY ERTUNÇ
Yaptığı başarılı çalışma ve projelere bir yenisini daha ekleyerek Ankara’da bir çatı olmanın örneklerini yansıtan Kırşehirliler Vakfı ile Kırşehirli Dernekler Federasyonu ile istişare toplantısı düzenledi. Düzenlenen istişare toplantısında birlik ve beraberlik mesajları verilirken, Ankara’da tek ses olmanın önemi anlatıldı.
HEP GÜZEL ŞEYLER YAPMAK İSTİYORUZ
Düzenlenen istişare toplantısında konuşan Kırşehirliler Vakfı Başkanı Oğuz Altın “Kırşehir’in birlik ve beraberliği için hizmet eden iki kuruluşumuz var bunlardan biri Kırşehirliler Vakfı bir diğeri ise Kırşehirli Dernekler Federasyonu. Vakfımız 106 asil üyesi olan daha çok öğrenci okutmak amacı olan bir kültür vakfı olarak faaliyet göstermektedir. Vakfımızın daha önceki yönetiminde de çok güzel işler yapıldığını ve bizimle de başarılı işlerin yapılmaya devam edeceğini belirtmek isterim. Kırşehirli Dernekler Federasyonu’nun kuruluşu beni bir Kırşehirli olarak çok heyecanlandırıp çok etkilemişti. Vakıf başkanlığına geldiğim günden beri yönetimimizle birlikte kuruluşundaki o heyecan ve canlılıkla hep güzel şeyler yapmak istiyoruz. Başta federasyon başkanı Hilmi Gökçınar ve diğer üyelerimizin beni ikna etmesiyle bu dönem vakıf başkanlığı bana nasip oldu. İyi niyet altında kurulan derneklerin bir çatı altında toplanarak etkinliklerimizi beraber yürütme amacındayız. Biz birlik ve beraberlik içerisinde olalım ki ziyaretine gittiğimiz belediye başkanı veya kamu kurumlarında bulunan kişilere karşı nasıl birlik olduğumuzu gösterelim ve başkaca olumsuz düşüncelere mahal vermeyelim” dedi.
VAKIF VE FEDERASYONU TEK BİNADA TOPLAYALIM
Altın sözlerine federasyonu ve vakfı tek çatı altında toplanması gerektiğini söyleyerek “ Ana projelerimizden birisi tamamen federasyon ve vakıf olarak uyumlu bir şekilde çalışmaktır. Federasyonun her aktivitesinde veya tam tersi vakfın her aktivitesinde hep birlikte uyum içerisinde birlikte yapalım. Bana kalsa iki ayrı bina yerine tek çatı altında olmayı isterim. Vakfımızın ana projelerinin birisi tamamen federasyon ile uyumlu bir şekilde çalışıp federasyonun her aktivitesinde ya da tam tersi vakfın her aktivitesinde birlikte olmalıyız. Tüm faaliyetleri uyum içinde birlik beraberlik içinde yapalım. Federasyon başkanı Hilmi Gökçınar’ın bu konuda deneyimi benden çok daha fazla. Yıllardır bu işi yapıyor, tecrübelerinden faydalanmak isteriz” dedi.
BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRECEĞİZ
Başkan Altın “Önemli olan birlik olmak” diyerek “ Belirtmeye çalıştığım ana felsefemiz tamamen birlik ve beraberliğimizi tam sağlayıp ve bundan sonrada bozulmayacak bir şekilde tesis etmek istiyoruz. Kırşehirliler olarak bin kişiye iftar yemeği verdik. Böyle bir organizasyonu başka bir federasyonda ben duymadım. Ama Kırşehirlilerin böyle bir organizasyon yapması emin olun diğer kuruluşlarda kendi aralarında konuşuluyor ve ben buna şahit oluyorum. Hilmi Gökçınar bunu 7-8 senedir periyodik haline getirip aynı kalitede yapıyordu, sadece son iftar yemeği verdiğimiz mekan değişti. Bundan önceki mekanlarda bunun kadar kaliteliydi. Ama her sene Kırşehirliler çok güzel etkinlikleriyle diğer illere örnek oluyor. Biz bu sene Hilmi Gökçınar ve yönetiminin geleneksel hale getirdiği iftar yemeğine ilk birlik beraberliğimizin işareti olarak katıldık. Bize de bu imkanı sağladıkları için kendilerine buradan da çok teşekkür ediyorum. Tabi bizim başka projelerimizde var özellikle Kırşehir tanıtım günleri etkinliğini devam ettirelim istiyoruz. Böylesine güzel ve anlamlı olan etkinliği Federasyonumuz ile Genel Başkanı Hilmi Gökçınar ile birlikte yapacağımıza inanıyorum ve istişare toplantımıza katıldığınız için çok teşekkür ediyorum” dedi.
ŞEMSİYE ALTINDA TEK SES OLDUK
Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar düzenlenen istişare toplantısında yaptığı konuşmada Kırşehir’in kültürüyle büyüdüğünü ifade etti. Gökçınar konuşmasına, “ANFA’nın Genel Müdürü iken vakıf kuruluyordu ve bana da geldiler Ankara’da birçok Kırşehirli var. Bir vakıf kuralım, bir şemsiye altında toplanalım. Öğrencimiz var, öğretmenimiz var, esnaf kardeşlerimiz var. Bir araya gelelim sizi de bu kuruluşta kurucu olarak görmek isteriz diye bir teklifte bulunuldu. Bu teklifi getiren arkadaşların bir kısmı halen bu STK faaliyetlerinde bulunuyor. Teklifi getiren arkadaşların heyecanını görünce bende heyecanlandım. Bizde vakıf kuruluşu için o an müracaatımızı yaptık. Çok iyi hatırlıyorum İzmir Caddesi’nin önünde insanların gelip 84 Kırşehirlinin imzaları toplanıp notere gidilip ve nihayetinde vakıf kuruluyor. Sonrasında Ankara’da Kırşehirlilerin potansiyelini görmeye başladık. Bir baktık ki her yerde bir Kırşehirli var. Bunu görünce anladık ki bu Kırşehirlilerin bir derlenip toplanmaya ihtiyacı var. Bir şemsiye altında tek ses olması için vakıf kuruldu. O günden bu güne kadar gelen bütün yöneticilerde işlerini layıkıyla yaptılar. Yeri gelmişken hepsine emekleri için çok teşekkür ederiz. Sonrasında birçok dernek oluşunca, köy, kasaba ve ilçe dernekleri, bu sefer vakfın tüzel kişiliği biraz farklı yani eğitim, öğretim gibi işlere bakarken, sosyal ve kültürel işlerin yürütülmesi için de federasyon kurmak için uğraşlar başladı. Bu fikirde aslında doğru idi. Çünkü bugünler de görüyoruz ki Kırşehirlilerin hayrına oldu. Sonunda federasyonu kurduk ve genel başkan yardımcısı oldum. Ben Kırşehirliler federasyonu genel başkanı, vakfın kurucu üyesi ve Ankara’da genel müdürlük yaptığım makamdan Ankara’da bulunan Kırşehirlileri daha iyi tanıma fırsatım oldu” dedi.
ANKARA’DA YAŞAYAN İYİ KIRŞEHİRLİLER KÖTÜLERDEN DAHA FAZLA
Başkan Gökçınar konuşmasına “Ankara’da bulunan Kırşehirlilerin kötüleri de var. Ancak kötüler öyle etkin ki iyileri yok ediyorlar. Şimdi o gün ki heyecana bakıyorum o heyecanın aynısını şu anki vakıf başkanımız Oğuz Altın’da da görüyorum. Başkanın ve kadrosunun gönlü birlik ve beraberlikten yana. Ama bazı kötüler diyor ki ‘Ne işim var benim federasyonda ya da Vakıf’da. Böyle olunca olumsuzluklarla uğraşıyoruz. Ama ilerleyen zamanlarda gördük ki Ankara’da yaşayan Kırşehirlilerde iyiler kötülerden daha fazla. İyiler kötüleri mutlaka yenecek ve iyiler mutlaka kazanacak. Yeri gelmişken Kırşehir’in tanıtım günleri içinde bahsetmek isterim. Bu sene yapmayı çok arzu ettik. Bir takım sebeplerden dolayı maalesef olmadı. En son Kırşehir tanıtım günleri 2012 yılında olmuştu ve bir daha olmadı. Niye olmadı? İşte bu kötülerin yüzünden olmadı. Bizde bir köşeye çekildik, buyurun siz yapın diye ama maalesef yapılamadı. Evet, bu sene Ankara’da tanıtım günlerimiz olmadı ama size inşallah yakın zamanda bir müjde vereceğim. Biz burada yapamadık ama bir aya kadar bir aksilik olmaz ise görüşmelerimiz devam ediyor. İstanbul Yenikapı’da Kırşehir Tanıtım Günlerini yapmayı planlıyoruz. Bunun müjdesini en kısa sürede sizlere vereceğiz diyen Hilmi Gökçınar “Hepinize istişare toplantımıza katılımınızdan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
KIRŞEHİR’İN BİRLİK VE BERABERLİĞİNİ SAĞLADINIZ
Kırşehirliler Vakfı Genel Sekreteri Ali Çetin konuşmasında, “Bugünkü programın ev sahibi olarak Kırşehirliler Vakfı olarak Başkan Oğuz Altın ve Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar ve yönetim kurulları olarak sizlerle birlikte Kırşehirliler Evinde ilk istişare toplantımızı gerçekleştiriyoruz. Kırşehirliler evinde bir aile olarak istişare toplantısı yapmayı ve burayı sizlere tanıtmayı uygun gördük. Her iki başkanın gayretli, samimi, birlik ve beraberlik içinde çalışmasıyla bugün Kırşehirlilerin birliği tam manasıyla tesis edilmiş bulunmaktadır. Burada bulunanlar ilçe, köy dernek başkanlarıyla birlikte tam manasıyla Kırşehirlileri temsil ediyoruz. Bu istişare toplantısı ile güçlü bir şekilde Kırşehir birliğimizi sağlamış bulunuyoruz. Federasyonumuza ve Vakfımıza sahip çıkarak bu birliği sürdürmemiz gerekiyor. Toplantımızda Vakfımızın eski başkanı Erol Tosun’da aramızda bulunuyor ve burada bulunamayan diğer başkanlarımızın da selamlarını iletmek isterim. Bizler yeni vakıf yönetimi olarak eski başkanlar ve yönetimlerimizle birlik ve beraberliğiöizi tesis etmiş bulunuyoruz. Kırşehir Vakfı’nın bu güçlü yapısı büyük bir sinerji oluşturdu. Bu sinerji Kırşehirli Dernekler Federasyonunun gücü ve sinerjisiyle birleşince Kırşehirlilerin büyük gücü ortaya çıkmış bulunuyor. Allah nazardan esirgesin sizler bu iki büyük kuruluşa sahip çıkarak Kırşehirliler birliğini korumak zorundasınız. Her türlü dedikoduya kapalı olmamız gerekir. Artık birliğimizi kimseye tartıştırmayalım ve bu birliği koruyalım. Katılımlarınız için her iki kuruluşumuzun başkan ve yönetimlerinize teşekkürlerimizi sunuyorum.” dedi.
KAYA: KIRŞEHİRLİLERDEN VATANA, MİLLETE ZARAR GELMEZ
ANFA Genel Müdürü Orhan Kaya’da düzenlenen istişare toplantısında bir konuşma yaptı. Kaya, “ Kırşehirliler Vakfı ve Kırşehirli Dernekler Federasyonunun ortaklaşa düzenlediği bu istişare toplantısında bir Kırşehirli olarak bulunduğum için memnuniyetimi dile getirmek isterim. Kırşehir Evi’nin çevre düzenlemesinin bitmesiyle inşallah Kırşehirlilere tam manasıyla hizmet eder hale gelecektir. Bizde burada bir Kırşehirli olarak elimizden ne geliyorsa, yapıyoruz ve her konuda yardımcı olmaya gayret edeceğiz. Ekibimde çalışan arkadaşlarımız içerisinde Kırşehirli olmayanlar bile artık fahri Kırşehirli oldular. Kırşehirlilerin iyisi kötüsü de var denildi ama ben kötüsü olduğuna inanmıyorum. Arada şeytana uyanlar var. Ancak vatana ve milletimize Kırşehirlilerden kötülük gelmez. İnşallah bu birlik ve beraberliği en iyi şekilde korumaya devam ederiz. Allah hepinizden razı olsun ve bizi bugün burada ağırladığınız için çok teşekkür ederim” diyerek sözlerine son verdi.
Düzenlenen istişare programının ardından karşılıklı istişarelerle toplantı son buldu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.