İzmir'de 2 kişi hayatını kaybetmişti: "Olay yerinde bir gözlemci yoktu"

Konak ilçesinde 12 Temmuz'da yaşanan sağanak yağış sırasında elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden Özge Ceren Deniz ve İnanç Öktemay'ın ölümüne ilişkin yürütülen soruşturma derinleşiyor. Olayla ilgili gözaltına alınan İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı B.K., ifadesinde mazgallarda yapılan işlemler sırasında gözlemcinin izinli olduğunu belirtti.

İzmir'de 2 kişi hayatını kaybetmişti: "Olay yerinde bir gözlemci yoktu"
Yayınlanma:

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında 35 şüpheli hakkında gözaltı talimatı verilmişti. Gözaltına alınan 33 şüpheliden 27’si adliyeye sevk edilmiş, bunlardan 14’ü tutuklanmıştı. Dosya kapsamında 5 şüphelinin daha olayda ihmalinin olduğu belirlenerek gözaltı talimatı verilmiş ve 3’ü yakalanarak adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

"OLAY YERİNDE BİR GÖZLEMCİ YOKTU"

Tutuklanan İZSU Kanalizasyon Daire Başkanı B.K., ifadesinde sorumluluk bölgesinin İzmir'in tamamı olduğunu ve görevlerinin atık ve yağmur sularının toplanması ve ulaştırılması olduğunu söyledi. İdaredeki işleri yürütürken yapı denetim ekibinin bulunduğunu ancak kazanın meydana geldiği gün gözlemcinin izinli olduğunu belirtti. B.K., "Mazgalların yapılması işleminde gözlemcimiz izinliydi. Olay yerinde bir gözlemci yoktu. Biz orada çalışma yaparken kablolara hiçbir şekilde zarar vermedik." dedi.

ŞÜPHELİ A.K.’NİN İFADESİ

İnşaat mühendisi olan ve İZSU'dan işler alan şüpheli A.K., ifadesinde belirtilen adreste ızgara ve ızgara kolu imalatı yaptıklarını söyledi. İşlerini teknik şartnameye uygun olarak yerine getirdiklerini belirten A.K., "İşi tamamladıktan sonra dolgu malzemesi kullanıp asfalt atılması gerektiğini bildirdik. Olay yerinde hiçbir kabloya zarar vermeden işlemleri bitirdik." diye konuştu.

BİLİRKİŞİ RAPORU

Soruşturma dosyasında yer alan bilirkişi raporuna göre, olayda ihmali olan 5 şüpheli daha belirlenmiş ve gözaltı talimatı verilmişti. Bu kişilerden 3’ü yakalanarak adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken 1 kişinin kanser tedavisi gördüğü, diğer kişinin ise yurt dışında olduğu tespit edildi.

KAZANIN ARDINDAN

Konak ilçesinde sağanak yağış sırasında su birikintisine basarak elektrik akımına kapılan Deniz ve Öktemay'ın ölümüne neden olan kazanın ardından İzmirgaz ve Gdz Elektrik gözlemcilerinin olay yerinde bulunmadığı anlaşıldı. B.K., "Biz orada mazgal yapmamış olsaydık dahi yine kaza meydana gelecekti. Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmak istiyorum." dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.