İzmir'de ABD askerinin başına çuval geçirme eylemi sonrası 10 TGB üyesi tutuklandı

İzmir’de, ABD’li bir askerin başına çuval geçiren Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyelerinden 10'u tutuklandı, 5 kişi ise adli kontrol talebiyle Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Olayın ardından adli süreç devam ediyor.

İzmir'de ABD askerinin başına çuval geçirme eylemi sonrası 10 TGB üyesi tutuklandı
Yayınlanma:

ABD’ye ait USS Wasp (LHD-1) amfibi hücum gemisi İzmir Limanı'na demirledikten sonra, gemide görevli bir asker kenti gezmek üzere gemiden ayrıldı. Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde, aralarında TGB üyelerinin de bulunduğu kalabalık bir grup, ABD askeri olduğunu fark ettikleri kişiyi hedef alarak başına çuval geçirdi. O anlar kameralar tarafından kaydedildi. Polis, olaya müdahale ederek 15 kişiyi gözaltına aldı.

İzmir Valiliği olayla ilgili yaptığı açıklamada, TGB üyesi 2 kadın ve 13 erkekten oluşan grubun ABD vatandaşı iki askere fiziksel saldırıda bulunduğunu belirtti. Valilik, olayın 16.00 civarında yaşandığını ve 5 sivil giyimli ABD askerinin de uzaktan olaya dahil olduğunu ifade etti. Emniyet güçleri tarafından hızla kontrol altına alınan olayda, 15 şüpheli gözaltına alındı ve adli tahkikat başlatıldı.

ABD Ankara Büyükelçiliği, USS Wasp'te görevli askeri personelin İzmir’de saldırıya uğradığını ve şu an güvende olduğunu teyit etti. Türk makamlarına hızlı müdahale ve soruşturma süreçleri için teşekkür edildi.

Olayla ilgili olarak, tutuklanan 10 kişi cezaevine gönderildi. Adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk edilen 5 kişinin durumu ise ilerleyen günlerde netlik kazanacak. Soruşturma süreci devam ediyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.