İzmir'de metro hattı çalışmaları hızlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yerel seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte kentin ulaşım altyapısını geliştirmeye yönelik çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda, Tunç Soyer'in göreve geldiği günden bu yana önemli bir yatırım alanı olan metro hattı uzatma çalışmaları da hız kazandı.

İzmir'de metro hattı çalışmaları hızlandı
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

İzmir Narlıdere metro hattının 2. etabı olan Sanayi-Çamlıkule güzergahında yürütülen çalışmalarda sona yaklaşıldı. Ekipler, hattın şubat ayı içerisinde açılması için yoğun bir mesai harcıyor.

Çalışma alanında asılan afişlerde, "Söz verdik, yaptık. Narlıdere metrosunu tamamladık. Şubat 2024'te açıyoruz." ve "Körfez'e 11 milyar dolar yatırım yaptık. Kokuyu yüzde 90 azalttık." sözleri dikkat çekti.

2-002.jpg

KENTİN ALT YAPISINA YÖNELİK ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Narlıdere metro hattının tamamlanmasıyla birlikte, İzmir'in raylı sistem ağı 28 kilometre daha uzayacak ve 20 istasyona ulaşacak. Hat, Narlıdere'nin yanı sıra Güzelbahçe, Karşıyaka ve Bostanlı'yı da birbirine bağlayacak.

3-002.jpg

İzmir Büyükşehir Belediyesi, metro hattı dışında da kentin ulaşım altyapısını geliştirmeye yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, tramvay hattı uzatmaları, yeni otobüs hatları, bisiklet yolları ve elektrikli araç şarj istasyonları gibi projeler de hayata geçiriliyor.

5-001.jpg

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.