İzmir’de sevgi ve dayanışma örneği: Acılar paylaşılıyor...

İzmir Urla Meydanı, vatandaşların acı günlerinde bir araya gelerek dayanışma kültürünü yaşatıyor. Vatandaşlar, yakınlarının vefatı sonrası Urla Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte bir araya gelerek birbirlerine destek oluyor. Bu duygusal anlarda, lokma tatlısı dağıtımı, meydana özel bir anlam katıyor.

İzmir’de sevgi ve dayanışma örneği: Acılar paylaşılıyor...
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: SÜMER TAŞKIRAN

İzmir Urla’da tatlı dağıtımı için hazırlıklarını yapan araç, sıcak sıcak pişirilen lokmaları vatandaşlara sunarak, ortak bir paylaşım atmosferi oluşturuyor. Bu geleneksel uygulama sayesinde vatandaşlar bir araya gelerek hem birbirlerine destek oluyor hem de hoş bir anı biriktiriyorlar.

untitled-1.jpg

Bu duygusal bağın yanı sıra, bazen tatlı yerine tavuklu pilavın dağıtılması, gelenek haline gelen bu güzel uygulamayı zenginleştiriyor. Meydandaki etkinlik sadece maddi anlamda değil, aynı zamanda manevi bir destek ve dayanışma ortamı sunarak, vatandaşların birbirlerine sevgi ve hoşgörüyle yaklaşmalarına vesile oluyor.

BİRLİK VE BERABERLİK DUYGUSU PEKİŞİYOR

Urla Meydanı'nda bu anlamlı etkinlik, sevdiklerini kaybeden vatandaşlara hoş bir anı bırakmanın yanı sıra, geleneksel bir dayanışma kültürünün yaşatılmasına da katkı sağlıyor.

untitled-1-001.jpg

Urla'da yaşayan vatandaşlar da bu geleneğin çok anlamını, "Yakınlarını kaybeden ailelerin acısını paylaşmak için lokma veya tavuklu pilav ikramında bulunuyoruz. Bu gelenek, Urla'nın güzel bir geleneğidir." ifadeleriyle aktardı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.