Joe Biden 'ateş hattında': Hastane saldırısının ardından İsrail'de

İsrail-Filistin çatışmalarının her geçen gün şiddetlenmesi ve Gazze'nin abluka altına alınarak saldırılara maruz kalması gündeminde ABD Başkanı Joe Biden, İsrail ziyaretini gerçekleştirerek açıklamalar yapacak. Gözlerin çevrildiği Kudüs daha önce de ABD başkanlarını ağırladı, tarihi anlara ev sahipliği yaptı...

Joe Biden 'ateş hattında': Hastane saldırısının ardından İsrail'de
Yayınlanma:

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, bugün İsrail-Filistin çatışmaları bağlamında mesajlar vermek için İsrail'e gidiyor. Biden'ın Kudüs'e yapacağı ziyaret dünyada gündeme oturdu. Dünya gözünü dikti, Biden'ın İsrail ziyaretinde yapacağı açıklamaları bekliyor.

Bu kritik dönemdeki ziyaret Biden için bir ilk olmayacak. Aksine Biden, daha önce 10 defadan fazla İsrail'e resmi ziyaret gerçekleştirdi. Biden, 1973'te ABD Senato üyesi olduğu dönemden bu yana İsrail'e birçok ziyaret gerçekleştirdi. Dönemin ABD İsrail Büyükelçisi Tom Nides, Biden'ın İsrail ile bağlarının kuvvetli olduğunu, İsrail'i bildiğini ve sevdiğini belirtmişti.

Biden, kritik bir savaş durumunun ortasında çok da yabancı olmadığı topraklara, İsrail'e, Kudüs'e gidiyor...

ABD TARİHİNDE İSRAİL'İ ZİYARET EDEN 7. BAŞKAN

ABD başkanlarının tarihte İsrail'e yaptığı ziyaretler her zaman büyük önem teşkil ederek dünya gündemini meşgul etti. Biden'ın 7. başkan olarak gerçekleştireceği bu ziyaret, Gazze'ye yönelik saldırıların gölgesinde binlerce gazeteci tarafından takip edilecek.

ABD başkanlarının İsrail ziyaretleri arasında ilk ziyareti gerçekleştiren başkan Richard Nixon, 16 Haziran 1974 tarihinde İsrail'i ziyaret etti. Ancak, İsrail'i en çok ziyaret eden ABD Başkanı unvanı eski Başkan Bill Clinton'a ait. Clinton, 1994 ile 1998 yılları arasında toplamda 4 kez İsrail'i ziyaret etti. Onu, 2008 yılında 2 kez ziyaret eden George W. Bush izliyor. Barack Obama da 2013 ve 2016 yıllarında İsrail'e iki kez ziyarette bulundu. Eski Başkan James Carter ise Mart 1979'da İsrail'i ziyaret eden başkanlardan biri. Son olarak, 22 Mayıs 2017'de İsrail'i ziyaret eden son ABD Başkanı ise Donald Trump oldu.

'TRUMP'TAN FİLİSTİN'DE BİR TAKIM SÖZLER'

Trump 2017'de Filistin lideri Muhammed Abbas'la da görüştü. Trump bu görüşmede İsrail-Filistin arasındaki gerginliği ABD'nin çözebileceği vurgusunu yapmıştı. Eski ABD Başkanı Donald Trump, Abbas ile yaptığı görüşme sonrası yaptığı açıklamada bölgedeki barış için "elinden gelen her şeyi yapma" sözünü vererek, "Amerika, İsrail ve Filistin'in barışı yaratabileceğine ve bölgeye ve onun halkına yeni bir umut getirebileceğinden umutluyum" ifadelerini kullandı.

'BİDEN, KUDÜS'TE ORADA KONAKLAR'

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail-Filistin arasında yaşanan şiddetli çatışmalar bağlamında gideceği İsrail Kudüs'e hiç yabancı değil. Biden'ın bu ziyaretinde Kudüs'ün Batı Kudüs'teki ''King David'' otelinde kalacağı konuşuluyor. Tarihi bir yanı da olan King David oteli, tarihte önemli devlet adamları ve kralları ev sahipliği yaptı.

Bu tarihi ziyarette de Joe Biden'ın bu ziyaretinde eğer konaklayacaksa bu otelde konaklaması bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.