Kabine toplanıyor: SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 2024 maaşı ele alınacak

Kabine, 3 haftalık bir aradan sonra tekrar toplanmaya hazırlanıyor.

Kabine toplanıyor: SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin 2024 maaşı ele alınacak
Yayınlanma:

Kabine toplantısında, emeklilere yönelik zam düzenlemesi, ekonomik gelişmeler ve terörle mücadele konuları ele alınacak. Yeni yılla birlikte memur ve memur emeklilerine yüzde 49,25, işçi ve Bağ-kur emeklilerine ise yüzde 37,56 zam yapılması, kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Kabinede aradaki zam farkı ele alınacak.

Kabine toplantısında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in zam konusunda bir sunum yapması bekleniyor. Ekonomideki güncel gelişmeler, faiz artış oranlarının piyasalara etkisi, enflasyonla mücadele stratejileri ve Ticaret Bakanlığının fahiş artışlara yönelik denetimleri de ele alınacak konular arasında.

Terörle mücadele operasyonları, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın sınır ötesi operasyonlarına dair yeni bilgilerin sunulması da toplantının gündemini oluşturacak. Ayrıca, Meclis Dışişleri Komisyonu'nda kabul edilen protokolün Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine getirilmesi için yapılan çalışmalar ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile İstanbul'da gerçekleştirilen görüşmelerin detayları da masaya yatırılacak. Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kameraların karşısına geçmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.