Kabinede ilk istifa geldi: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki görevden affını istedi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrılma talebini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiğini açıkladı. Özhaseki, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, yıllar boyunca süren hizmet yolculuğunu ve bu süreçte yaşadığı deneyimleri paylaştı.

Kabinede ilk istifa geldi: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki görevden affını istedi
Yayınlanma:

Resmi X hesabından yaptığı paylaşımda, 1994 yılında Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı olarak başladığı görev yolculuğunda, doğduğu şehre hizmet etmekten büyük bir manevi haz duyduğunu belirten Özhaseki, zamanla farklı alanlarda memleket hizmetinde bulunma kaderiyle karşılaştığını ifade etti. Kayseri Milletvekili, AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı ve son olarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olarak Türkiye'ye hizmet etmenin onurunu yaşadığını dile getirdi.

Özhaseki, ülkenin başına gelen en büyük doğal afette, yaraların sarılması ve yıkılan şehirlerin imar edilmesi için tarihi bir sorumluluk üstlendiğini vurguladı. Gelinen noktada, işlerin çözümünde önemli bir mesafe kat edildiğini ve yapılacak inşa ve ihya faaliyetlerinin adım adım belirlendiğini belirtti.

Sağlık sorunları nedeniyle bu kutlu görevi bırakmak istediğini açıklayan Özhaseki, görev süresi boyunca gece gündüz çalışarak, hiçbir dünyevi hesap içinde olmadan, Hakk’ın rızasını temin etmeyi tek gaye edindiğini söyledi. Vicdan terazisine uygun olmayan bir tutum içinde olmamaya özen gösterdiğini ve ne kendisinin ne de çocuklarının haram bir lokma yemediğini belirtti.

Bundan sonraki dönemde kuracakları aile vakfında sağlığı elverdiğince hizmet vermeye devam edeceğini ve ülke için hayırlı olan her işe desteğinin süreceğini ifade eden Özhaseki, milletinden haklarını helal etmelerini dileyerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güven ve teveccühleri için şükranlarını sundu.

Özhaseki, 2019 Yerel Seçimlerinde Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmuş ancak seçimi Mansur Yavaş kazanmıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.