Kaçak sünnet hayat kararttı

Kayseri'de 7 yaşındaki bir çocuk, yasak olmasına rağmen bir sağlık kabininde sünnet edildi. Yaşanan olay sonucunda çocuğun cinsel organı kangren oldu ve kesilmek zorunda kaldı. Sünneti gerçekleştiren sağlık memuru hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Kaçak sünnet hayat kararttı
Yayınlanma:

Olay, Kayseri'de yaşayan Y.B.’nin, ilkokul 2. sınıfa giden oğlu F.E.B.’yi 18 Temmuz'da sünnet ettirmek için bir sağlık kabinine götürmesiyle başladı. Burada çalışan sağlık memuru Hüdai Çeliker, sünnet işlemi için 3 bin 500 lira talep etti. Sağlık Bakanlığı'nın yasağına rağmen sünnet, sağlık kabininde gerçekleştirildi.

KANGREN OLAN ORGAN KESİLDİ

İddiaya göre sağlık memuru, sünnet sonrası 24 saat izlenmesi gereken çocuğu eve gönderdi. Fakat bandajın zamanında çıkarılmaması nedeniyle çocuğun cinsel organında şişme ve morarma meydana geldi. Durumu fark eden aile, sağlık kabinine tekrar başvurdu. Hüdai Çeliker, aileye durumu önemsememelerini ve şişkinliğin normal olduğunu söyledi. Ancak, morarma ve şişliklerin artması üzerine, çocuk hastaneye kaldırıldı ve burada cinsel organın kangren olduğu anlaşıldı. Çocuğun organı ameliyatla kesildi ve 3 operasyon geçirdi. Halen yoğun bakımda olan çocuğun hayati tehlikesi devam ediyor.

'KÖKÜNDEN KESERİM' TEHDİDİ

Baba Y.B., yaşananları şöyle anlattı: "Sağlık memuru, oğluma 'Baban bir şey sorarsa, kime sünnet ettirdiğini söylemeyeceksin, yoksa kökünden keserim' diye tehdit etmiş. Durumu fark ettiğimizde Hüdai Çeliker oğlumu kendi ayarladığı doktora gönderdi ve polis sorarsa yoldan geçen birine sünnet ettirdiğimizi söylememizi istedi."

DAHA ÖNCE DE SORUŞTURMA GEÇİRMİŞ

Sağlık memuru Hüdai Çeliker’in daha önce yaptığı sünnetlerden dolayı hakkında iki kez şikâyet edildiği ve idari soruşturma geçirdiği ortaya çıktı. Sağlık Bakanlığı, 2015 yılında yayınladığı genelge ile hastaneler dışında sünnet yapılmasını yasaklamıştı. Y.B., "Bu yasağı bilmiyordum. Oğlumun hayatını karartan bu kişi hakkında şikâyette bulunacağım" dedi. (SABAH)

Kaynak:SABAH

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.