Kaçak/sahte alkollü içki operasyonunda 189 kişiye adli işlem

Kaçak/sahte alkollü içki ticaretinin engellenmesine yönelik "Çengel-4" operasyonlarında 189 şahsa adli işlem yapıldı.

Kaçak/sahte alkollü içki operasyonunda 189 kişiye adli işlem
Yayınlanma:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kaçak ve sahte alkollü içki ticaretinin önlenmesine yönelik düzenlenen eş zamanlı "Çengel-4" operasyonlarında 189 kişiye adli işlem uygulandığını duyurdu. Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu bilgileri paylaştı:

"Ülke genelinde kaçak ve sahte alkollü içki ticaretini engellemek amacıyla 81 ilde gerçekleştirilen Çengel-4 operasyonlarında, toplamda 189 kişiye adli işlem yapıldı. Operasyonlar sonucunda el konulan 25 bin 603 litre (yaklaşık 23 ton) kaçak ve sahte alkol ile etil alkol, 25 milyon TL'lik vergi kaybının önüne geçilmesine katkı sağladı. Vatandaşlarımızın can güvenliği ve sağlığı için ülkemizin dört bir yanındaki alkol kaçakçılarına ve sahte alkol üreticilerine yönelik operasyonlarımız artarak devam edecek"

Operasyonlara Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda, İl Emniyet Müdürlükleri Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlükleri ve Gelir İdaresi Başkanlığı'nın ekipleri katıldı.

Operasyonlar kapsamında, 14 adet sahte alkol üretimine yönelik içki imalathanesi bulunurken, toplamda 8 bin 310 şişe kaçak veya sahte alkollü içki, 13 bin 472 litre kaçak veya sahte alkollü içki, 12 bin 131 litre etil alkol, bin 704 adet boş şişe, bin 600 adet bandrol, bin 680 adet alkol aroması ve 68 bin 121 adet etiket de ele geçirildi. Operasyonlar sonucunda 25 Milyon Liralık vergi kaybının önüne geçildiği öğrenildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.