"Kafes-17 Operasyonu” ile “İskoçlar Çetesi” çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli Tekirdağ ve Gaziantep’te eş zamanlı olarak düzenlenen "Kafes-17 Operasyonu” ile “İskoçlar Çetesi” olarak bilinen organize suç örgütü çökertildiğini açıkladı.

"Kafes-17 Operasyonu” ile “İskoçlar Çetesi” çökertildi
Yayınlanma:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul merkezli olarak Tekirdağ ve Gaziantep'te eş zamanlı gerçekleştirilen "Kafes-17 Operasyonu" ile "İskoçlar Çetesi" adıyla bilinen organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, operasyonun detaylarına değindi. Yerlikaya, "İstanbul merkezli Tekirdağ ve Gaziantep'te eş zamanlı olarak düzenlenen 'Kafes-17 Operasyonu' ile 'İskoçlar Çetesi' adıyla bilinen organize suç örgütü başarıyla çökertildi." dedi.

Operasyon kapsamında örgüt lideri dahil toplamda 38 şüpheli şahıs yakalandığı belirtilirken, bunlardan 8'inin tutuklandığı duyuruldu. Yerlikaya, "Aziz Milletimiz bilmelidir ki, organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine ve halkımızın huzurunu bozanlara karşı kararlı bir mücadele yürütüyoruz. Bu tür örgütlerin nefesini kesecek, hayatlarını daraltacağız." dedi.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen operasyonlarda, örgüte ait olarak belirlenen 23 kg kokain, 95 kg eroin, 165 kg skunk, 15 kg metamfetamin, 10 bin 500 adet sentetik uyuşturucu hap, tabancalar, büyük miktarda altın, TL ve döviz ele geçirildi. Operasyon sonucunda, yaklaşık değeri 200-250 milyon TL civarında olan organize suç örgütünün tüm mal varlığına el konuldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.