'Kafkametler' gemisinin kayıp 7 mürettebatı aranıyor

Kastamonu'da mendireğe çarparak batan 'Kafkametler' kuru yük gemisinin 7 mürettebatı için arama çalışmaları devam ediyor.

'Kafkametler' gemisinin kayıp 7 mürettebatı aranıyor
Yayınlanma:

Ereğli ilçesinde, 19 Kasım'da meydana gelen fırtına sebebiyle mendireğe çarparak batan "Kafkametler" adlı Türk bayraklı gemide 12 kişilik mürettebat bulunuyordu. Arama çalışmalarında 5 kişinin cesedine ulaşılırken 7 kişi için çalışmalar devam ediyor.

Sahil Güvenlik, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü (KEGM), AFAD ve diğer ekipler, karadan, havadan ve denizden koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Deniz Üs Komutanlığı ekipleri, liman içindeki kıyı bölgelerini botlarla tararken, Sahil Güvenlik unsurları liman içinde ve dışında arama çalışmalarına devam ediyor. Nene Hatun gemisi ise gemi kazalarına müdahale yetenekleriyle arama çalışmalarına destek veriyor. Balçık ve kumla kaplı olmayan alanlarda dalgıçlar, geminin içinde ve çeşitli yapıları inceleyerek arama faaliyetlerini gerçekleştiriyor. Ayrıca, ekipler karadan deniz yüzeyini de gözetleyerek koordineli bir şekilde çalışıyor.

Geminin yerinde söküm çalışmalarına başlanacağı ve parçalanarak karaya çıkarılacağı belirtilirken, gemi mürettebatından beş kişinin cesedine ulaşıldı. Arama ve kurtarma çalışmaları hava şartlarına rağmen kararlılıkla sürdürülüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.