Kalecik'in meşhur ürünleri Ankara'nın merkezinde tüketiciye ulaşıyor

Ankara'nın merkezi olan Kızılay Mithatpaşa Caddesi'ndeki Kalecik Belediyesi Yöresel Ürünler Marketi, tarhanadan sirkeye, reçelden ünlü Kalecik Ekmeği'ne kadar doğal lezzetleri Ankaralılarla buluşturuyor.

Kalecik'in meşhur ürünleri Ankara'nın merkezinde tüketiciye ulaşıyor
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: GAMZE ERDOĞAN

Kalecik ilçesine özgü yöresel tatlar Ankara'nın merkezinde vatandaşla buluşuyor. Mithatpaşa Caddesi üzerinde yer alan Kalecik Belediyesi Yöresel Ürünler Marketi, bölgenin lezzetlerini Ankaralılara sunuyor. Burada, Kalecik’e özgü ekmekten tarhanaya, reçelden erişteye kadar pek çok doğal ürün raflarda yerini aldı. Kalecik'in kültürünü yansıtan bu ürünler hem sağlıklı beslenmek isteyenlerin hem de yöresel tatlara meraklı olanların ilgisini çekiyor.

20240906-091658-0000.png

KALECİK EKMEĞİ SATIŞI YAKINDA YENİDEN BAŞLAYACAK

Marketin işletmecisi Melike Irmak, Kalecik'in kendine has ürünlerinin oldukça beğenildiğini belirtti. Irmak, "Kalecik Belediyesi adına işlettiğimiz bu markette her ürünümüz oldukça seviliyor. Şu anda Kalecik’te bulunan fırınımız tadilat aşamasında olduğu için ekmek ve çörek satışımız durdu, çok yakında yeniden başlayacak. Özellikle Kalecik Ekmeği, halkımız tarafından severek tüketiliyor." dedi.

20240906-091737-0000.png

KALECİK KARASI ÜRÜNLERİ YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Kalecik'in en ünlü ürünü olan Kalecik Karası üzümü, marketin en dikkat çekici ürünleri arasında yer alıyor. Bu özel üzümden yapılan sirke, pekmez, üzüm suyu ve üzüm çekirdeği yağı gibi doğal ürünler de ziyaretçiler tarafından ilgiyle karşılanıyor. Irmak, Kalecik Karası'ndan üretilen sirkenin, sadece turşu yapımında değil, içmek için de tercih edildiğini ifade etti.

“Kalecik Karası üzümünün ünü artık ülke sınırlarını aştı. Sirkemiz özellikle sağlık açısından tercih ediliyor ve pek çok kişi tarafından sabahları içiliyor.” diyen Irmak, bu ürünlerin doğal yapısına dikkat çekti.

20240906-091630-0000.png

KALECİK KARASI ÜZÜM FESTİVALİ'NE GERİ SAYIM BAŞLADI

Kalecik Karası üzümünün hasat dönemi için yapılacak olan Kalecik Karası Üzüm Festivali, 13-15 Eylül tarihlerinde yapılacak. Festival kapsamında, üzüm hasadına katılmak isteyenler için bağ bozumu gezileri düzenlenecek. Yöresel ürün stantları ve çeşitli konserler de etkinlikte yer alacak.

20240906-091522-0000.png

Kalecik Atatürk Parkı'nda gerçekleştirilecek olan festival, ilçenin en önemli kültürel etkinliklerinden biri olarak dikkat çekiyor.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.