Kaman Cevizi dünyaya açılıyor!
Kırşehir'in Kaman ilçesinde yetişen Kaman Cevizi kaliteli ve kendine has lezzetiyle Ark of Taste etiketi alarak tescillendi.
Türkiye'nin birçok yöresel ürünü sahip olduğu özgün lezzeti ve yetişme biçimiyle tescil almaya devam ediyor. Bu çerçevede yapılan başvurular sonucunda Kırşehir'in en değerli ürünlerinden biri olan Kaman Cevizi de tescil aldı.
ARK OF TASTE ETİKETİ ALDI
Kaman Cevizi'nin tescil alması için Ahiler Kalkınma Ajansı başvuru gerçekleştirdi. Yapılan başvuru neticesinde Türkiye'ye has en lezzetli cevizlerden biri olan Kaman Cevizi Ark of Taste etiketi alarak tescillendi ve Dünya çapında bir üne ulaştı. Kaman Cevizi 2024 yılında listeye dahil olan ilk ürün olmasıyla da dikkat çekiyor.
KAMAN CEVİZİNİ DİĞERLERİNDEN AYIRAN ÖZELLİĞİ NEDİR?
Kaman Cevizi, ince kabuklu yapısı, yüksek iç kalitesi, özel alanlarda yetişme özelliği ve Türkiye ortalamasının 1,5 katı verimiyle (ağaç başına 50 kg, dekardan 500 kg) önemli bir meyve türü olarak biliniyor.
#AHİKA başvurusu sonucunda, “Kaman Cevizi” uluslararası Ark of Taste etiketi alarak tescillenmiş, dünya çapında tanınırlık kazanmış ve 2024 yılında Türkiye’den listeye dahil olan ilk ürün ünvanını almıştır.https://t.co/U2m2IisHfi@TCSanayi @KalkinmaAjansGM @kamankymkmligi pic.twitter.com/5YLYXZsacU
— AHİKA Ahiler Kalkınma Ajansı (@ahilerkalkinma) January 10, 2024
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.