Kani Derici ve Ferit Bilmez ve suç örgütü üyesi 11 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul'da düzenlenen "Kuyu-20" operasyonuna dair açıklamalarda bulundu.

Kani Derici ve Ferit Bilmez ve suç örgütü üyesi 11 şüpheli yakalandı
Yayınlanma:

Bakan Yerlikaya, Kani Derici ve Ferit Bilmez'in elebaşılığını yaptığı iki ayrı organize suç örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonda, her iki örgütün elebaşlarının da dahil olduğu 11 şüphelinin yakalandığını ve tamamının tutuklandığını belirtti.

Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; Organize suç örgütleri ve çeteler kazdıkları kuyulara düşecekler. Hangi büyüklükte olursanız olun, organize suç örgütlerini çökertip, adalete teslim etmeye kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Operasyonun detaylarını paylaşan Bakan Yerlikaya, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda İstanbul İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü tarafından yürütüldüğünü belirtti. Şüphelilerin Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurmak, Kasten Öldürmeye Teşebbüs, Tehdit, 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet ve Mala Zarar Verme suçlarını işlediklerinin tespit edildiğini söyledi.

Operasyon sonucunda 15 adet ruhsatsız tabanca ile çok miktarda döviz ve Türk Lirası ele geçirildi. Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren jandarma ekiplerine ve Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na teşekkür ederek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle" şeklinde ifadelerde bulundu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.