Katar yeni ateşkes masası için nabız yokluyor

Katar'da uzun vadeli ateşkes için masa kurma çabaları devam ediyor.

Katar yeni ateşkes masası için nabız yokluyor
Yayınlanma:

Katar'da, Gazze'deki tüm esirlerin serbest bırakılması ve Tel Aviv'in İsraillileri öldürmekten "hüküm giyen" Filistinli esirleri salıvermesini içeren "uzun vadeli ateşkes" için yeni bir anlaşma üzerinde müzakereler yapılıyor. İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, Mossad Başkanı David Barnea, CIA Direktörü William J. Burns ve Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil, başkent Doha'da Gazze'deki ateşkes ve esir takası konularını görüştüler.

Haberde, masada ele alınan konular arasında "daha uzun süreli ateşkes" için yeni bir anlaşmanın yanı sıra Gazze'de tutulan İsrailli erkekler ve askerlerin de içinde bulunduğu tüm esirlerin serbest bırakılmasına karşılık, Tel Aviv'in İsraillileri öldürmekten "hüküm giyen" Filistinli esirleri serbest bırakması bulunuyor.

KAN'ın haberine göre, Mossad Başkanı Barnea, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya Doha'daki müzakerelerin detayları hakkında bilgi verdi. Haberde Hamas'ın, çaba harcanan yeni anlaşmanın genel hatlarına onay verdiği, "tam bir ateşkes" talep ettiği, ancak İsrail'in şu anda bu öneriyi reddettiği ifade edildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.