Kayıp Narin'i arama çalışmaları sürüyor

Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde 8 yaşındaki Narin Güran’ın kaybolmasının ardından başlayan arama çalışmaları hem karadan hem de havadan yoğun bir şekilde devam ediyor. Kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde, 21 Ağustos'ta saat 15.00 civarında ortadan kaybolan Narin Güran için seferber olan ekipler, bölgeyi didik didik arıyor.

Kayıp Narin'i arama çalışmaları sürüyor
Yayınlanma:

Narin'in kaybolduğu gün ailesi, kızlarından haber alamayınca yetkililere başvurdu. Bunun üzerine harekete geçen 112 Acil Sağlık, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD ve Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ekipleri, geniş çaplı bir arama başlattı. Ekipler, mahalledeki tüm evleri arayarak kayıp küçük kızı bulmaya çalıştı.

Aramalar, sabahın erken saatlerinden itibaren sulama kanallarında dalgıçlar tarafından, mahalle çevresindeki kayalıklar ve tarlalarda ise arama kurtarma ekipleri tarafından sürdürüldü. Jandarma, mahalleye giriş ve çıkış yapan araçları didik didik ararken, İl Emniyet Müdürlüğüne ait bir helikopter de havadan destek sağladı. Tüm çabalara rağmen, Narin Güran henüz bulunamadı.

ANNE FERYAT ETTİ: "ACIM ÇOK BÜYÜK"

Narin Güran’ın annesi Yüksel Güran, kızının kaybolmasıyla büyük bir acı yaşadığını belirterek, kızının zeki ve okumayı çok seven bir çocuk olduğunu söyledi. Anne Güran, gözyaşları içinde, "Yakında bir akraba düğünümüz vardı ve kızım düğün için gelinlik istemişti. Ama ona gelinlik giymeyi bırakmadılar. Tek kızımdı. Acım çok büyük. Başka anneler bu acıyı yaşamasın, başka Narinler kaybolmasın. Ne gerekiyorsa yapmaya hazırım, yeter ki kızımı bana geri versinler. Onun cesedini bile görsem şükredeceğim, ama kızım yok." ifadelerini kullandı.

Kızının kaybolduğu gün, kendisinden patates kızartması istediğini ve öğle yemeğinin ardından Kur'an kursuna gittiğini hatırlatan anne, akşama doğru kızının amcasının evinde çocuklarla oynadığını düşündüğünü ancak orada olmadığını öğrenince endişelenmeye başladığını anlattı. Güran, kızını bulmak için her yeri aradıklarını ancak sonuç alamadıklarını söyledi.

BABA ARİF GÜRAN: "KIZIMIN YERİNİ BİLEN VARSA LÜTFEN SÖYLESİN"

Narin’in babası Arif Güran ise kızının kaybolmasıyla büyük bir üzüntü yaşadıklarını belirterek, arama çalışmalarında emeği geçen jandarma, AFAD, polis ekipleri ve Türkiye'nin dört bir yanından destek veren herkese teşekkür etti.

"Kızım çok masumdu. Onun bulunması için yapılan bu büyük çaba bizi ayakta tutuyor," diyen baba Güran, kızının en son okula ait güvenlik kamerasında göründüğünü ancak ardından hiçbir iz bırakmadan kaybolduğunu söyledi. Baba Güran, asılsız ihbarlar nedeniyle telefonunu kapatmak zorunda kaldığını ifade ederek, "Gerçek bir ihbar gelse bile bana ulaşamayacaklar. Lütfen, kızımın yerini bilen varsa söylesin," çağrısında bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.