Kayıp Narin'in amcası, telefonunu temizlemiş!

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran’ın kaybolmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında yeni delillere ulaşıldı. Narin Güran’ın amcası ve aynı zamanda köy muhtarı olan S.G., aracında bulunan DNA örneklerinin küçük kızın kıyafetleriyle eşleşmesinin ardından gözaltına alındı.

Kayıp Narin'in amcası, telefonunu temizlemiş!
Yayınlanma:

Narin Güran’ın kaybolmasıyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, amca S.G.’nin şüpheli olarak gözaltına alınmasına karar verildi. S.G.’nin aracında yapılan incelemede, şoför koltuğunda bulunan DNA örneklerinin, Narin’in kıyafetlerinden alınan DNA örnekleriyle eşleştiği tespit edildi. Bu bulgu, S.G.'yi soruşturmanın merkezine yerleştirdi.

Soruşturma kapsamında, S.G.’nin Narin Güran’ın en son arkadaşlarıyla görüldüğü zamandan 15 dakika sonra köyden ayrıldığı belirlendi. Ayrıca, jandarma tarafından yapılan incelemelerde, S.G.’nin telefonundaki Whatsapp yazışma ve görüşmelerini sildiği ortaya çıktı. Bu durum, şüpheleri daha da artırdı.

BABA ARİF GÜRAN'IN AÇIKLAMALARI

Olayın ardından, Narin Güran’ın anne ve babası, DNA örneklerinin kıyaslanması amacıyla Diyarbakır Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. Anne ve babanın DNA profilleri, soruşturma kapsamında değerlendirilecek.

Narin’in babası Arif Güran, sürece ilişkin yaptığı açıklamada, kızlarıyla ilgili henüz ellerinde somut bir bilginin olmadığını belirtti. Güran, sosyal medyada dolaşan iddialar ve spekülasyonlar nedeniyle büyük bir acı çektiklerini ve bu duruma tepki gösterdiğini dile getirdi. Baba Güran, “Kızımızı istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz. Valilik ve İçişleri Bakanlığı’nın açıklamalarını bekliyoruz, hak yerini bulsun,” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.