Kayseri'de infial yaratan taciz olayının suçlusu tutuklandı!

Kayseri'de Suriye uyruklu I.A. adlı şahsın, 7 yaşındaki aynı uyruklu bir kız çocuğunu taciz ettiği iddiası üzerine mahalleli sokağa döküldü. İddiaya konu olan I.A., emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Kayseri'de infial yaratan taciz olayının suçlusu tutuklandı!
Yayınlanma:

Taciz iddiasının duyulmasının ardından mahallede büyük bir öfke patlaması yaşandı. Sokağa dökülen mahalle sakinleri, yabancı uyruklulara ait iş yerleri ve araçlara zarar verdi. Bazı iş yerleri ateşe verilirken, çok sayıda araç da taşlandı. Olaylar sırasında müdahalede bulunan 14 polis memuru ve 1 itfaiye eri yaralandı. Yaralılardan 7'si taburcu edilirken, diğerlerinin tedavisi hastanede devam ediyor.

POLİS MÜDAHALESİ VE GÖZALTILAR

Kalabalık gruba TOMA araçları ile müdahale eden polis ekipleri, olayları kontrol altına almak için yoğun çaba harcadı. Gece saat 02.00 sıralarında kalabalık grup dağıtılırken, olaylara karıştıkları belirlenen 67 kişi gözaltına alındı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 67 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

GÖZALTINDAKİ ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Taciz iddiasıyla gözaltına alınan I.A.'nın emniyetteki işlemleri tamamlandı. Adliyeye sevk edilen şüpheli, çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Polis ekipleri, olayların yaşandığı bölgede devriye atarak güvenlik önlemlerini sürdürüyor.

OLAYLARIN ARDINDAN AÇIKLAMALAR

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaptığı açıklamada, "Dün akşam saatlerinde Kayseri, Melikgazi Eskişehir Bağları bölgesinde Suriye uyruklu I.A. adlı şahıs, akrabası olan Suriyeli bir kız çocuğunu taciz etmesi üzerine, çevredeki vatandaşlar tarafından yakalanarak güvenlik güçlerine teslim edilmiştir. Konuyla ilgili derhal soruşturma başlatılmıştır. Ancak daha sonra vatandaşlarımız bu bölgede toplanmış, insani değerlerimize yakışmayan bir tavırla yasa dışı hareket ederek Suriye uyruklu şahıslara ait ev, iş yeri ve araçlara zarar vermiştir" dedi.

Yerlikaya, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu vurgulayarak, "Güvenlik güçlerimiz tüm suç ve suçlularla mücadelesini dün olduğu gibi bugün de sürdürmektedir. Yüce Türk Adaleti, suçlulara hak ettikleri cezaları vermektedir. Halkımızın kamu düzenini, güvenliğini ve insan haklarını gözetmeden çevreye zarar vermesi kabul edilemez. İnancımızda, medeniyet değerlerimizde, Aziz Milletimizin sicilinde olmayan yabancı düşmanlığına müsaade edemeyiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.