Kayseri'de Suriyeli bir kişinin 6 yaşındaki kız çocuğuna taciz iddiası ortalığı karıştırdı: Kürşad Zorlu açıklama yaptı

Kayseri Danişmentgazi Mahallesi'nde, 6 yaşındaki bir çocuğun Suriye vatandaşı bir kişi tarafından taciz edildiği iddiası mahalle sakinlerini harekete geçirdi. İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, olayla ilgili Vali Gökmen Çiçek'ten bilgi aldığını aktardı ve detayları paylaştı.

Kayseri'de Suriyeli bir kişinin 6 yaşındaki kız çocuğuna taciz iddiası ortalığı karıştırdı: Kürşad Zorlu açıklama yaptı
Yayınlanma:

İddia üzerine mahalle sakinleri, Suriyelilerin ev ve dükkanlarını ateşe verdi. Emniyet güçlerinin olay yerine müdahale ettiği ve TOMA'lar kullanarak yangını söndürdüğü görüntüler sosyal medyada geniş yankı buldu.

İYİ Parti Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Kayseri'de yaşanan olay ve sonrasında meydana gelen gelişmelere değinerek, Suriyeli sığınmacılar ve Türkiye'nin mülteci politikası hakkında eleştirilerde bulundu. Zorlu, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile görüşerek, olayın detaylarını öğrendiğini belirtti.

Zorlu, olayın Suriyeli bir sığınmacının başka bir Suriyeli çocuğa yönelik istismar girişimi olduğunu ve zanlının tutuklandığını ifade etti. Bu durumun, sığınmacı sorununun Türkiye'de ne kadar tehlikeli bir noktaya geldiğini gösterdiğini vurgulayan Zorlu, kalıcı bir çözüm için sığınmacıların geri gönderilmesinden başka bir seçeneğin olmadığını savundu.

Kayseri İl Emniyet Müdürü de olayla ilgili açıklama yaptı ve kalabalığa sukunet çağtısı yaptı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.