Kayseri'de yaşanan olaylar sonrası 10 kişi tutuklandı: Sosyal medya provokasyonları ve izinsiz gösteriler...

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Kayseri'de yaşanan provokasyonla ilgili sosyal medyada provokatif paylaşımlar yaptıkları belirlenen ve izinsiz gösterilere katıldıkları tespit edilen toplam 10 şüphelinin tutuklandığını açıkladı.

Kayseri'de yaşanan olaylar sonrası 10 kişi tutuklandı: Sosyal medya provokasyonları ve izinsiz gösteriler...
Yayınlanma:

Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri, 30 Haziran'da Kayseri'de meydana gelen olayların ardından sosyal medya üzerinden provokatif paylaşımlar yapan kişilere yönelik operasyon düzenledi. "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlarına karıştıkları belirlenen 22 şüpheliye işlem yapıldı. Gözaltına alınan 8 şüpheliden 4'ü tutuklanırken, 3'ü hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı, 1'inin adli işlemleri ise devam ediyor.

Ayrıca, İstanbul genelinde izinsiz toplanmalara ve olaylara karıştıkları tespit edilen 29 şüpheli daha yakalandı. Bu şüphelilerden 6'sı tutuklanırken, 2'sine adli kontrol hükümleri uygulandı ve 3'ünün adli işlemleri devam ediyor.

Emniyet Müdürlüğü, toplumsal huzurun bozulmaması ve suç teşkil eden eylemlerin önlenmesi amacıyla çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.