Kayseri'de yaşanan olayların ardından sosyal medyadaki paylaşımlara soruşturma: Bakan Yerlikaya duyurdu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kayseri'de 30 Haziran 2024 akşamı meydana gelen olayların ardından sosyal medyada yapılan paylaşımlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Kayseri'de yaşanan olayların ardından sosyal medyadaki paylaşımlara soruşturma: Bakan Yerlikaya duyurdu
Yayınlanma:

Bakan Yerlikaya, olaylar sonrası sosyal medya platformu X üzerinde yapılan provokatif ve nefret içerikli paylaşımların incelendiğini belirterek, yürütülen soruşturmalar hakkında detay verdi.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya analizleri sonucunda yaklaşık 79 bin hesaptan 343 bin paylaşım yapıldığını, bu hesapların yüzde 37'sinin BOT (otomatik yazılım) hesaplar olduğunun tespit edildiğini açıkladı. Ayrıca, yapılan paylaşımların yüzde 68'inin provokatif ve negatif içerik taşıdığını vurguladı. Bu durumun, sosyal medya üzerinden kamuoyunu manipüle etmeye yönelik bir çaba olduğunu ifade eden Yerlikaya, bu tür faaliyetlerin ülkenin huzur ve güvenliğini tehdit ettiğini belirtti.

İçişleri Bakanı, provokatif içerikli paylaşımlar yapan ve nefret söylemleri içeren hesaplar hakkında hızlı bir şekilde harekete geçildiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, bu kapsamda 63 hesap hakkında soruşturma başlatıldığını ve bu hesaplardan 10'unun savcılığa sevk edildiğini duyurdu. Diğer hesaplarla ilgili işlemlerin ise devam ettiğini ifade etti. Bakan Yerlikaya, devletin sosyal medya üzerindeki dezenformasyon ve provokasyonlara karşı kararlı bir şekilde mücadele edeceğini ve ülkenin güvenliğini tehdit eden her türlü faaliyeti engellemek için gerekli adımları atacaklarını belirtti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.