Keçiören’den çok büyük bir başarı daha

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı çerçevesinde Türkiye’deki tüm ilçeleri kapsayacak şekilde yapılan “çok yüksek insani gelişme düzeyine sahip” 30 ilçeden biri de Keçiören oldu.

Keçiören’den çok büyük bir başarı daha
Yayınlanma:
Güncelleme:

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı çerçevesinde Türkiye’deki tüm ilçeleri kapsayacak şekilde yapılan “çok yüksek insani gelişme düzeyine sahip” 30 ilçeden biri de Keçiören oldu. Altyapı, ulaşım, katılımcılık, şeffaf yönetim gibi 65 farklı kriterin baz alındığı İnsani Gelişme Vakfı tarafından açıklanan raporda Keçiören de listede yerini aldı. Türkiye’nin en büyük ilçeleri arasında yer alan Keçiören, Ankara’dan listeye giren 3 belediyeden biri olurken, araştırma kapsamında tek tek değerlendirilen 178 ilçe arasından da ilk 30’a girmeyi başardı. Araştırmayı yürütenler, “gizli vatandaş” olarak belediyelere başvurarak 19 ayrı konuda bilgi aldılar.

“İnsan değerlidir” ilkesi doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerine vurgu yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, maliyet, zaman ve ihtiyaca yönelik yatırım planlaması yaptıklarına vurgu yaparak, “Biz Keçiören’i bir bütün olarak gördük ve 51 mahalleye eşit hizmet götürme prensibi doğrultusunda topyekûn bir kalkınma hedefledik. Bu raporlar bunların sonucu… Hiçbir başarı tesadüf değil. 10 yıllık hizmet süremiz boyunca tesisleşmenin yanı sıra yeşil alan - doğa dengesinin korunmasına ayrı bir özen gösterdik, Keçiören’in zenginliklerini akılcı bir şekilde değerlendirdik” diye konuştu.

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.