Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken Özgür Özel ve normalleşme açıklaması: "Umarım tüm bunların farkına varır"

CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SÖZCÜ TV’de İpek Özbey’e verdiği özel röportajda, siyasetin gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, CHP'nin yeni Genel Başkanı Özgür Özel ile ilişkisi, siyasetteki iftiralar, normalleşme tartışmaları ve yeniden cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağı gibi konularda samimi yanıtlar verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken Özgür Özel ve normalleşme açıklaması: "Umarım tüm bunların farkına varır"
Yayınlanma:

"ŞEREF YOKSUNUDUR"

Gülşah Durbay’a atılan iftiralarla ilgili olarak Kılıçdaroğlu, iddiaların kendi ofisinden çıktığı yönündeki sorulara sert bir dille yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, bu tür magazin dedikodularına hiçbir zaman itibar etmediğini ve hemen dava açılması gerektiğini belirtti. "Süleyman Soylu gibi bir adam bu tür iftiraları dillendiriyorsa ve bildiklerini açıklamıyorsa, şeref yoksunudur." diyen Kılıçdaroğlu, olaylara zamanında müdahale edilmediği için iftiraların büyüdüğünü ifade etti.

"ÖZGÜR ÖZEL UMARIM TÜM BUNLARIN FARKINA VARIR"

Kılıçdaroğlu'na "Özgür Özel'e kızgın mısınız?" sorusu da yöneltildi. Kılıçdaroğlu, Özel'e kızgın olmadığını belirterek, “Başarılı bir grup başkanvekiliydi” dedi. Ancak "Başarılı bir genel başkan değil mi?" sorusuna verdiği "Daha yeni genel başkan, umarım tüm bunların farkına varır" yanıtı dikkat çekti.

NORMALLEŞME TARTIŞMALARI

Normalleşme tartışmalarıyla ilgili soruya yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Saray ile neyin normalleşmesini yapacağım? Adam AYM kararını uygulamam diyor. Ne yapacaksınız? Bu ülkenin kadınlarına 'sürtük' diyen bir adamın önünde neden ayağa kalkacağım?" dedi. Cumhurbaşkanlığı yemininin tarafsız olma yükümlülüğü taşıdığını, ancak Erdoğan’ın taraflı bir cumhurbaşkanı olarak hareket ettiğini vurguladı.

YENİDEN CUMHURBAŞKANLIĞINA ADAY OLACAK MI?

Yeniden cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağı sorusuna Kılıçdaroğlu, "Hayır, ben bir kez oldum zaten. Partimizin yetkili organları var, yeni adaylar çıkacaktır" diyerek, cumhurbaşkanlığına yeniden aday olmayı düşünmediğini açıkladı.
Kılıçdaroğlu, çözüm süreciyle ilgili olarak Erdoğan’ın toplumun dikkatini başka konulara çekmeye çalıştığını, hapishanelerin dolup taştığını ve ülkenin bir yarı açık cezaevine dönüştüğünü ifade etti. "Erdoğan kendi sorunlarını çözmek istiyor, bu ülkenin sorunlarını değil" diyerek, Erdoğan'ın çözüm sürecini siyasi bir manevra olarak kullandığını belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bu röportajdaki açıklamaları, hem CHP içindeki gelişmeleri hem de Türkiye'nin siyasi gündemini şekillendiren önemli konuları gündeme taşıdı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.