Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sivil darbe tepkisi: "Siz, aynı maklubeye kaşık sallayan abi kardeşsiniz!"

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında yaşananlar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a sivil darbe tepkisi: "Siz, aynı maklubeye kaşık sallayan abi kardeşsiniz!"
Yayınlanma:

Resmi X hesabından yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu, BOP Eş Başkanının "Allah'ın lütfu" olarak gördüğü 15 Temmuz darbe girişiminin bir darbe olduğunu ancak 20 Temmuz'da yaşananların sivil bir darbe olarak nitelendirilmesi gerektiğini ifade etti. 20 Temmuz darbesiyle demokrasinin sona erdiğini, Meclis'in feshedildiğini ve tek adam rejiminin fiilen başladığını belirtti.

Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbesinin başarılı olması durumunda demokrasinin rafa kalkacağını, Meclis'in yetkilerinin heba edileceğini, on binlerce insanın hapse atılacağını, binlerce insanın işinden olacağını, ölümler ve yaralanmaların olacağını, hukuk sisteminin çökeceğini ve adaletin biteceğini, ekonominin dibe vuracağını ve doların 30 liraya kadar yükseleceğini dile getirdi. Ancak, tek adam rejiminin mucizevi bir şekilde bu durumu engellediğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu, darbe girişiminin gerçekten engellenip engellenmediği konusunda şüphelerini dile getirerek, "Gerçeklerin er veya geç ortaya çıkmak gibi bir huyu vardır" dedi. 15 Temmuz'da şehit olan vatandaşları rahmetle ve minnetle andığını, gazilere şifalar dilediğini belirten Kılıçdaroğlu, şehit ve gaziler için toplanan paraların takipçisi olmaya devam edilmesi gerektiğini vurguladı.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Fetullah Gülen'in ilişkisine yönelik "Siz, aynı maklubeye kaşık sallayan abi kardeşsiniz! Abi-Kardeş ilişkiniz, oğluna; "Parayı tamamen sıfırlamanızda fayda var" dediğin gün bozuldu." ifadelerini sarf etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.