Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Sinan Oğan'a sert yanıt: "Sana ayakkabılarımı bile vermem!"

CHP'nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan’ın "Kılıçdaroğlu seçimde bana Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı ve 3 Bakanlık teklif etti" şeklindeki açıklamasına sert bir tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Oğan’a yönelik ağır suçlamalarda bulundu.

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Sinan Oğan'a sert yanıt: "Sana ayakkabılarımı bile vermem!"
Yayınlanma:

Kılıçdaroğlu, Sinan Oğan’a X hesabından "Sana bırak 3 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı vermeyi, boyatmak için ayakkabılarımı bile vermem!" şeklinde yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu, Oğan'ı ağır bir şekilde eleştirerek, “Sen domuz bağcı teröristlerin ortağı, para düşkünü bir siyaset tüccarı, cehennemin kapılarını milletin üstüne kitleyen, Türkiye'nin batması ve parçalanması için kurulan plana sadık bir B.O.P ajanısın!" ifadelerini kullandı ve “Vatanın ve milletin geleceğini kaç dolara sattın?” şeklinde sert bir sorgulamada bulundu.

Kılıçdaroğlu, Oğan'ın Azerbaycan televizyonuna verdiği röportajda çiftliğini 1,5 milyon dolara bile satmayacağını söylediğini belirterek, “Peki, vatanın ve milletin geleceğini kaç dolara sattın?” diye sordu.

Kılıçdaroğlu, “Bu ülkeyi ben yönetmiş olsam çıkacak tek kriz; senin şahsi ekonomik krizin olacaktı. Ben yönetmiş olsam; mülteciler evine dönmüş, milletin konut sorunu çözülmüş, gençler araba alabilir hale gelmişti. Bugün Rus’un, İngiliz’in, Avrupalıların ve Arapların tapusuna verdiğiniz sahillerimiz ve tatil bölgelerimiz milletimizin olacak, şu güzel yaz aylarında bütün milletimiz tatilini yapacaktı” dedi.

Kılıçdaroğlu, Oğan’ın 14 Mayıs akşamı "efendisine" arama yaparak ilk turda %49,5’ta bırakmasını söylediğini açıklamasına cevaben “Sanma o yaptıklarınız, o aldıklarınız yanınıza kalacak. Nedamet getir! Seçimlerde bu milletin geleceği ile nasıl oynadınız anlat” dedi.

SÖZÜM ONA MİLLİYETÇİ...

Öte yandan, Kılıçdaroğlu, Oğan'ı “Sözüm ona milliyetçi” olarak tanımlayıp, “Sermaye sevdalısı, kurulan hain planın sadık yamağısın” şeklinde nitelendirerek, “Hadi yüreğin yeterse, efendilerinden izin alabilirsen; yarın Sinan Ateş davasına gel, katledilen milliyetçi bir vatan evladının hakkına sahip çık, göreyim yüreğin kaç okka” diye ekledi.

Son olarak, Kılıçdaroğlu, “Hepinizin milliyetçiliği, benim vatan sevgimin zekatı kadar yoktur. Sizin benden tek fazlanız; tapularınız ve banka hesaplarınızdır. Ama şüphen olmasın, kurduğunuz planı başınıza geçireceğim” diyerek mesajını tamamladı.

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49.5, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44.9, Sinan Oğan yüzde 5.2 oy almış ve Oğan ikinci turda Cumhur İttifakı Adayı Erdoğan'a desteklediğini açıklamıştı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum