Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Zorla getirilme' kararı geri çekildi!

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından verilen zorla getirme kararı, mahkeme tarafından geri çekildi. Kılıçdaroğlu'nun avukatı Celal Çelik, X platformundan yaptığı açıklamada kararla ilgili detayları paylaştı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Zorla getirilme' kararı geri çekildi!
Yayınlanma:

Avukat Celal Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kılıçdaroğlu hakkında çıkarılan zorla getirme kararının hukuka aykırı olduğunu vurgulayarak, "İlgili Hakim, itiraz yapılmadan kendi hukuksal kararını bugün itibariyle kaldırmak zorunda kaldı" ifadelerini kullandı. Çelik, bu gelişmenin adalet açısından önemli bir geri adım olduğunu belirtti.

ZORLA GETİRME KARARININ ARKA PLANI

17 Ekim 2023 tarihinde, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM'de yaptığı bir konuşmada, avukat Mustafa Doğan İnal’a yönelik sözleri nedeniyle 2 yıla kadar hapis talebiyle yargılanmasına devam edilmişti. Duruşmada, müşteki avukatı şikayetlerinin sürdüğünü belirterek Kılıçdaroğlu’nun mahkemeye zorla getirilmesini talep etmiş, mahkeme bu talebi kabul etmişti.

Ancak Kılıçdaroğlu'nun avukatları, müvekkillerinin ikamet adresinin Ankara olduğunu ve bu nedenle İstanbul'daki duruşmaya çağrılmasının usule aykırı olduğunu savunmuşlardı.

MAHKEME KARARINDAN GERİ ADIM ATTI

Mahkeme, bu sürecin ardından Kılıçdaroğlu hakkında çıkarılan zorla getirme kararını geri çekti. Böylece, eski CHP liderinin duruşmaya zorla getirilmesine ilişkin karar kaldırılmış oldu. Kılıçdaroğlu'nun avukatları, bu kararın hukuk dışı olduğunu başından beri savunmuş ve karara itiraz edilmeden geri çekilmesinin önemli bir gelişme olduğunu belirtmişlerdi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun yargılandığı dava süreci ise devam ediyor

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.