Kira ödemelerinde yeni dönem başladı: Tavan zam oranı belli oldu!

Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK), haziran ayı enflasyon verilerini açıklamasından sonra, 12 aylık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) artış oranı da belli oldu. Kira fiyatlarında yüzde 25'lik zam sınırlamasının da kaldırılmasının ardından kira ödemelerinde tavan fiyatlar da belli oldu.

Kira ödemelerinde yeni dönem başladı: Tavan zam oranı belli oldu!
Yayınlanma:

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayının enflasyon verilerini bugün kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, 12 aylık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) artış ortalaması yüzde 65.07 olarak belirlendi.

12 AYLIK ENFLASYON ORTALAMASI ZAM SINIRI OLACAK

Konutlarda uygulanan yüzde 25'lik kira zam tavanı uygulamasının sona ermesiyle birlikte, artık iş yerlerinde olduğu gibi konutlar için de 12 aylık enflasyon ortalaması zam sınırı olacak.

Bu durum, kira kontratlarının yenilenmesi sürecinde kiracılar ve ev sahipleri için yeni bir dönemin başlangıcı anlamına geliyor. Haziran ayı verilerine göre belirlenen yüzde 65.07'lik zam tavanı, hem konut hem de iş yeri kira kontratlarına yansıyacak.

Kira zam oranının bu seviyeye çıkması, kiracıların bütçesini zorlayabilecek nitelikte. Ancak, enflasyon oranlarının yüksek seyretmesi nedeniyle bu düzenleme, piyasa koşullarına uyum sağlamayı amaçlıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.