Kiracılar dikkat: Yüzde 25 zam sınırında sona gelindi!

1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla Türkiye genelinde kiralarda uygulanan yüzde 25 zam sınırı sona eriyor. Bu değişiklikle birlikte, kira artışları artık Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) oranlarına göre belirlenecek. Uzmanlar, piyasada normalleşme sürecinin başlayacağını ve fiyatlarda düşüş beklentisi olduğunu ifade ediyor.

Kiracılar dikkat: Yüzde 25 zam sınırında sona gelindi!
Yayınlanma:

Yeni dönemde kira zamları, TÜFE'ye dayalı olarak belirlenecek. Temmuz ayında yapılacak kira zammı, Haziran ayı enflasyon rakamları baz alınarak belirlenecek. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 3 Temmuz'da açıklanacak olan enflasyon verileri, kira artışlarının belirlenmesinde referans olacak.

PİYASA BEKLENTİLERİ: NORMALLEŞME VE FİYAT DÜŞÜŞLERİ

Karar'ın haberine göre, uzmanlar, kira zam sınırının kaldırılmasıyla birlikte piyasanın normalleşmeye başlayacağını ve fiyatlarda düşüş yaşanabileceğini öngörüyor. Yeni kontratların piyasa koşullarına göre düzenlenmesiyle birlikte, enflasyonun düşüşe geçmesi durumunda kiralarda reel anlamda düşüşler yaşanabileceği belirtiliyor.

KİRACILAR VE EV SAHİPLERİ İÇİN ÖNERİ: UZLAŞMA YOLU TERCİH EDİLMELİ

Kiracılar ve ev sahipleri, Temmuz ayında yapılacak kira zammı konusunda anlaşmazlığa düşmeleri durumunda uzlaşma yolunu tercih etmeli. Uzlaşma sağlanamadığı takdirde, taraflar yasal yollara başvurabilirler. Ancak, her iki taraf için de en sağlıklı çözümün karşılıklı anlayış ve iyi niyet çerçevesinde bir anlaşmaya varmak olduğu vurgulanıyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.