Kiralık ev arayanlar dolandırıcılara dikkat!

Son dönemde, kiralık ev arayışında olan vatandaşlar dolandırıcıların hedefi haline geldi. İlan sitelerinde sahte ilanlarla kapora toplayan dolandırıcılar, özellikle gerçek emlakçıların hesaplarını ele geçirerek 1+1, eşyalı ve uygun fiyatlı ev ilanları yayınlıyor. Bu tür dolandırıcılık olayları, ülke genelinde 20 şehre yayılmış durumda.

Kiralık ev arayanlar dolandırıcılara dikkat!
Yayınlanma:

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, son zamanlarda dolandırıcılık ihbarlarının arttığını belirtti. Mynet'in haberine göre, dolandırıcılar özellikle öğrenci yoğunluğunun yüksek olduğu bölgelerde sahte ilanlarla kapora topluyor. Sektör temsilcileri, dolandırıcıların gerçek emlakçıların hesaplarını ele geçirerek sahte ilanlar verdiğini ve bu durumun piyasada endişe yarattığını vurguluyor.

PİYASA FİYATININ ALTINDAKİ İLANLARA DİKKAT

Dolandırıcılar, uygun fiyata sahte ilanlarla özellikle öğrencilerin dikkatini çekiyor. İlanlarda genellikle 1 oda 1 salon, eşyalı ve piyasa fiyatlarının oldukça altında kiralık evler bulunuyor. Bu durum, kiralık ev arayan vatandaşların mağduriyet yaşamasına neden oluyor.

UZMANLARDAN ÖNEMLİ UYARILAR

Emlak sektöründe faaliyet gösteren Gürsel Güzelgün, dolandırıcılık vakalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Güzelgün, internet üzerinden kendisini idareci olarak tanıtan bir kişi tarafından arandığını ve sistemde yapay zeka kullanıldığını belirtti. Hakan Akçam ise dolandırıcıların genellikle IBAN yoluyla para aldığını ve Türkiye genelinde 20-22 kentte bu tür dolandırıcılık olaylarının yaşandığını ifade etti.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.