Kırıkkale'de Bizans dönemine uzanan yolculuk!

Kırıkkale zengin tarihiyle dikkat çekmeye devam ediyor. Farklı dönemlere ait tarihi eserlere ev sahipliği yapan Kırıkkale, Sulakyurt ilçesinde yer alan Kaya Sığınakları ile yüzyıllar öncesine yolculuğa çıkarıyor.

Kırıkkale'de Bizans dönemine uzanan yolculuk!
Yayınlanma:

Kırıkkale Sulakyurt'ta bulunan Kaya Sığınakları, yüksekçe bir kayanın üzerinde konumlanmasıyla dikkat çekiyor. Kızılırmak kenarında yer alan Kaya Sığınakları, Kırıkkale tarihinin derin izlerini gözler önüne seriyor.

KIRIKKALE'DEN BİZANSA YOLCULUK

Yerden 5 metre yükseklikte inşa edilen Kaya Sığınakları, kireç taşından oluşuyor ve dik bir kaya bloğunun ortasında yer alıyor. Aynı büyüklükte iki oyuk ile dışarıdan gözlemlenen Kaya Sığınaklarına bu oyuklardan giriş sağlanıyor. Oyukların görünüşü yamuk olmasıyla dikkat çekiyor. Bulunduğu yükseklik sebebiyle zor ulaşım sağlanan Kaya Sığınaklarının içerisinde de kayadan oyulmuş bir seki yer alıyor.

e70e03c2-d478-4321-aae5-e384db172a54.jpg

Kaya Sığınaklarında yapılan araştırmalar, sığınakların Bizans döneminde inşa edildiğini gösteriyor. İç Anadolu ve özellikle Kırıkkale'nin tarihini keşfetmek isteyen herkes Kaya Sığınaklarını ve Kırıkkale'de yer alan diğer tarihi değerleri ziyaret edebilir, burada tarihin tozlu sayfalarına doğru bir yolculuğa adım atabilir.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.